Kontakt

Kom igång som företagare

Går du i tankarna att starta eget företag? Här finns information som kan hjälpa dig att komma igång.

Det är mycket att fundera på och ta reda på inför att starta företag. Du kan delta på starta-eget kurs som anordnas av länets kommuner och arrangeras av Folkuniversitetet.

Här hittar du Starta eget-kurserna.


En bra sida är Verksamt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som samlar myndighetsinformation från Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket och där finns information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Här kan du snabbt och smidigt registrera ditt företag, ändra företagsnamn, ansöka om godkännande för F-skatt. Hemsidan har också webbseminarum och där du kan lära dig mer om företagsformer, skatter, export/import.

Starta eget-bidrag beviljas av Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skatteverkets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemsida kan du läsa och se filkmer kring skatter, moms, arbetsgivaravgifter. Ibland ordnas också olika typer av informationsträffar i länet.

Patent- och registreringsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger information om patent, varumärke, design och upphovsrätt.

Bolagsverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger information om att starta företag.

Almi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har information om finansiering, rådgivning och användbara mallar.

Är ni flera som vil starta ett kooperativt företag, ekonomisk förening eller socialt företag kan ni vända er till Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du är också välkommen att kontakta arbetsmarknad och näringslivschef Stefan Jonsson för konfidentiell rådgivning.

Kontakt

Näringslivsutvecklare

Fredrik Persson
Tfn 0271-570 33
Fredrik.Persson@ovanaker.se

Senast uppdaterad