Kontakt

Arbetet är socialt och ger otroligt mycket tillbaka

Namn: Jonas Wetterqvist Olovsson
Ålder: 35 år
Hur länge har du jobbat i hemtjänsten: 2 månader

Varför valde du att arbeta i hemtjänsten?

Jag läste till undersköterska på gymnasiet men hamnade sedan inom butik i 12 år. Av olika anledningar valde jag att sluta inom butik och söka mig tillbaka mot äldreomsorg. Jag hade testat äldreomsorgen efter gymnasiet och ville helt byta riktning så därför letade jag mig tillbaka. Jobbet är socialt och man träffar mycket folk. Man får höra så många roliga historier om andra människors liv. Jobbet är givande och man får ge så mycket och inte bara det - man får så otroligt mycket tillbaka.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa att man får så otroligt mycket tillbaka av alla våra brukare och det blir man stärkt av, svårt att förklara i ord. Dagarna går fort och ingen dag är den andra lik vilket gör att man inte blir uttråkad. Något jag också vill lyfta är arbetsmiljön, du får vara ute och åka, träffa massor av brukare och mina kollegor är också det bästa med jobbet.

Vilka kompetenser tycker du det krävs för att jobba inom hemtjänsten?

Kompetenser, ja du måste vara lyhörd, social och ha en positiv inställning. Sen är det såklart jätteviktigt att du kan ta initiativ då man aldrig vet vilka situationer man hamnar i. Men man kommer långt med att vara positiv till människor och ha en bra bemötande i alla lägen.

Skulle du rekommendera att jobba hos oss? vad skulle du säga till den som är intresserad?

Verkligen! Allt handlar inte om att toalettbesök, det är så mycket mer. Så mycket
socialt. Tycker du om människor så sök! Vill man försöka göra dagen bättre för någon annan så har man hamnat rätt, även min dag blir bättre av det här jobbet eftersom jag får så mycket tillbaka av både kollegor och brukare. Hela dagarna är ett socialt utbyte.

Senast uppdaterad