Kontakt

Genom mitt arbete får jag göra skillnad för andra människor

Namn: Diana Edvardsson
Ålder: 23 år
Hur länge har du jobbat i hemtjänsten: 4 år

Varför valde du att arbeta i hemtjänsten?

Jag fick sommarjobb efter studenten 2019. Tänkte att jag skulle mellanlanda lite innan jag eventuellt hade en tanke på att studera vidare till socionom. Jag har alltid vetat att jag vill arbeta med människor. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle trivas så otroligt bra att jobba i hemtjänsten, men det gjorde jag. Efter ett tag insåg jag att det är här jag vill vara så jag beslutade mig för att läsa till undersköterska på Komvux. Jag är stolt över mitt jobb och trivs så bra med kollegor, brukare och alla andra runt omkring oss. Kul att man får åka runt och se allt möjligt i kommunen. Att få kliva in i andras hem och ha det som arbetsplats är ett privilegium. Därför är jag kvar och vill jobba här.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att veta att just jag hjälper människor i deras vardag och att jag gör skillnad för andra människor. Jag får känna mig betydelsefull på jobbet, hur många får de? Utan ”mig” kanske inte just denna människa hade klarat sig. Att få ge något av mig själv till en annan människa känns bra och mitt jobb är så otroligt varierande.

Vilka kompetenser tycker du det krävs för att jobba inom hemtjänsten?

Viktigt att veta vad man gör. Jag jobbade här innan jag läste till undersköterska men har upptäckt att jag kan så mycket mer efter min utbildning och förstår hur viktigt det är att vi har utbildade undersköterskor på tillsvidaretjänster. Det är också viktigt att man är omtänksam, trevlig och pålitlig.

Skulle du rekommendera att jobba hos oss? vad skulle du säga till den som är intresserad?

Ett stort ja! Prova innan du säger att det inte är något för dig. Det är en bra arbetsplats med bra kollegor, chefer ja alla runtomkring som vi jobbar mot, teamwork. Ingen dag är den andra lik. Folk tror sig veta så mycket och det finns mycket förutfattade meningar om jobbet, men våga testa. Det gjorde jag och jag ångrar mig absolut inte. Gillar du variation på jobbet så ge de en chans, jag tror inte du kommer att ångra dig.


Senast uppdaterad