Kontakt

Jag får en direkt feedback på att jag gör något bra

Namn: Malin Tranfelt
Ålder: 52 år
Hur länge har du jobbat i hemtjänsten: 29 år

Varför valde du att arbeta i hemtjänsten?

Jag får röra mig, åka runt, träffa brukare och inte bara vara på samma ställe hela tiden, det trivs jag med. Jag har hela tiden tänkt att jag ska jobba med vård ända sedan jag var 18 år varför vet jag inte riktigt. Har testat att arbeta på kontor men det var absolut inget för mig. Att få vara en del av någon annans dag och få göra skillnad betyder så mycket mer. Det är ett varierande jobb och du får lösa problem som dyker upp allt ifrån att byta proppar, lågt blodtryck, till att bilen fastnar i en snödriva. Ibland är du tvungen att vara detektiv på både egen hand och ibland med hjälp av kollegor. Dagarna i hemtjänst går fort och bara flyger förbi.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är väl att jag får en direkt feedback på att jag gör något bra. Ett kvitto på att jag gjort något bra genom att hjälpa en annan människa. Det är alltid kul att höra när brukarna säger att de är glad att just jag kommer. Här får jag direkt respons på det arbeta jag göra och få höra ordet tack. Inte alla jobb man varje dag får höra ordet tack.

Vilka kompetenser tycker du det krävs för att jobba inom hemtjänsten?

För att jobba i hemtjänst behöver du kunna se, höra och känna av människan och
situationen. Man måste ha ett genuint intresse och en nyfikenhet för människor.
Viljan att hjälpa människor och intresset för att utveckla den är A och O.

Skulle du rekommendera att jobba hos oss? vad skulle du säga till den som är intresserad?

Ja, jag har ju varit här i 29 år så absolut! Folk måste komma förbi det här med att vi bara byter blöjor, det är ju en så liten del i allt annat vi gör. Våga prova och ge jobbet en chans skulle jag säga. Missa inte chansen att få känna dig värdefull varje dag. Det är kul, jobbigt ibland men så givande och värdefullt. Vi tillbringar så många timmar på
jobbet och att varje dag få en bekräftelse på att jag gör ett bra jobb är viktigt.
Ett kvitto på att just jag betytt för något för någon annan idag.

Senast uppdaterad