Säkerhetsregler och bada fräscht

För att alla ska trivas och vara trygga på Edsbyns simhall finns några regler som är viktigare att du känner till inför ditt besök. Här kan du läsa våra trivsel- och säkerhetsregler.

Trivselregler i våra simhallar

För att kunna säkerställa vattenkvalitet, säkerhet och trivsel är antalet besökare som får vistas i simhallen samtidigt begränsat. Simhallen kan bli fullsatt under tider då många vill bada samtidigt. Kontakta respektive simhall för information om vilka tider som vanligtvis är lugnare. När maxantalet är nått tillämpar vi kösystem enligt principen 1 in, 1 ut. Vid dessa tillfällen begränsas besökstiden till 2 timmar.

Förbokning av bad under allmänhetens öppettider är inte möjlig. Våra badvärdar är utbildade i livräddning och säkerhet i simhallar. De arbetar för att du och alla andra som besöker simhallen ska få en trevlig upplevelse i en trygg miljö. Följ badvärdarnas anvisningar och fråga dem gärna om du har funderingar.

I alla våra anläggningar råder nötförbud.

Åldersgränser och säkerhet.

Barn och unga under 18 år som inte är simkunniga, är välkomna till simhallarna endast i sällskap av simkunnig, badande vuxen över 18 år. Den vuxne ansvarar för medföljande barn under hela besöket.

Barn över 9 år som kan simma 100 meter samt läsa och förstå skyltar och säkerhetsinstruktioner, är välkomna till simhallarna utan medföljande vuxen. Fritidsenheten förbehåller sig rätten att göra simtest.

  • Max antal medföljande barn under 9 år är tre (3) per badande, simkunnig vuxen över 18 år.
  • Max antal medföljande icke simkunniga barn och unga under 18 år är tre (3) per badande, simkunnig vuxen över 18 år.

Hygien och trivsel

  • Ytterskor och ytterplagg lämnas vid anvisade platser.
  • För den som inte ska bada är shorts och T-shirt lämplig klädsel för att vistas i duschrum och simhall.
  • Vid bad i våra bassänger används badkläder av syntetiska material. Kvinnor har hel eller tvådelad baddräkt. Spädbarn använder tättslutande badbyxor eller badblöja. (Badblöja finns att köpa på våra anläggningar)
  • Det är inte tillåtet att bada i underkläder eller att bära underkläder under badbyxor/baddräkt.
  • Duscha utan badkläder och tvätta håret innan du badar i våra bassänger eller använder bastun.
  • Badkläder är inte tillåtet i bastun. Använd en handduk att sitta på.
  • Du är välkommen att ta med eget fika eller mat att äta på anvisad plats samt egna bestick och plastmugg/glas. Det är inte tillåtet att ta med glas eller porslin till simhall eller bastu.
  • Alkoholförtäring är inte tillåten på anläggningarna

Foto- och skärmförbud

Foto- och skärmförbud råder i simhall, duschar och omklädningsrum. Mobil/dator/surfplatta/kamera med mera låses in i simhallens värdeskåp/klädskåp.

Om inga skåp finns tillgängliga, kontakta personalen!

Se filmen som går igenom våra trivsel- och säkerhetsregler.

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Senast uppdaterad