Orange flagga på flaggstång

Tillsammans mot våld - Orange day 25 november

20-26 november lägger vi extra fokus på att sprida information om våld i nära relation och om var du kan få stöd. 22-26 november flaggar vi med en orange flagga utanför kommunkontoret.

Att bli slagen, kontrollerad eller kränkt är aldrig ett uttryck för kärlek. Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem. Under den nationella kampanjveckan "En vecka fri från våld" sprider vi kunskap om våld i nära relation och om vilken hjälp som finns att få.

Orange Day, lördag 25 november

20-26 november infaller "En vecka fri från våld", och den 25 november är det den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.

Ovanåkers kommun flaggar med en orange flagga utanför kommunkontoret redan från onsdag 22 november och sprider information i våra digitala kanaler om var man kan vända sig om man behöver stöd.

Behöver du hjälp?

Blir du utsatt för fysisk eller psykisk våld, eller känner du dig hotad av din partner? Till socialtjänsten kan du som har blivit utsatt för hot och våld i en nära relation få hjälp och stöd, men också om du befarar att någon i din omgivning far illa. Mer information hittar du här:

Hot och våld i nära relationer Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad