Kontakt
Illustration av kaffekopp, penna och block, en ostmacka, en banan och en apelsin.

Frukostmöten för företagare

Du som är företagare eller aktiv i näringslivet i Ovanåkers kommun är välkommen till företagarfrukost som arrangeras av Ovanåkers kommun. Förutom en god start på dagen får du som företagare ta del av studiebesök, föreläsningar och gäster samt möjlighet att nätverka och kanske hitta nya samarbetspartners och kunder. Du som företagare får också träffa delar av kommunledningen. Träffarna arrangeras nio gånger per år, alltid sista onsdagen i månaden.

FÖRETAGARFRUKOST

Datum: 19 juni 2024
Tid: 07.15-09.00

Plats: Kitchen, Alfta

07:15 INSLÄPP
Vi slår upp portarna och frukosten står serverad

07:45 KOMMUNKVARTEN
Information från Ovanåkers kommun där vi berättar lite om mark och utvecklingsmöjligheter för Krangatan i Alfta.

07:55 PÅTÅR & MINGEL

08:10 AICAB
Styrelseordförande och VD berättar om utvecklingsmöjligheterna för Alfta industricenter.

08:30 (Presenteras snart)

08:45 Johansson & Karlsson
Emil Björklund och Lars Sköld berättar om planerna för Nabban.

08:55 MINUTEN
Här kan du som företagare, under 60 sekunder, berätta om vad som helst. Kanske en häftig affär, en ny maskin eller något helt annat.

09:00 SLUT

Anmäl dig till mötet här

Datum: 20 december 2023
Tid: 07.30-09.00

Plats: Edsbyverkens huvudkontor

Preliminär agenda:

07.15
Insläpp

07.45-08.00
Kommunkvarten, här informerar vi om saker från kommunen.

08.00-08.15
Påtår och mingel.

08.15
Edsbyverken - Historia, nuläge och framtid

08.50-09.00
Minuten - här anmäler ni om ni vill ha en minut och berätta om något kommande event, eller en häftig affär ni fått. Ni bestämmer vad som kan vara intressant. Anmäl er minut till fredrik.persson@ovanaker.se

09.00
SLUT

Anmäl dig till mötet här


Datum: 30 augusti 2023
Tid: 07.30-09.00

Plats: Gästisbacken i Alfta.

Företagsfrukost onsdag 30/8 på Gästisbacken i Alfta.

Agendan:

07.45-08.00 Kort presentationsrunda av alla
kommuninfo:
Info från vårt kommunalråd Yoomi Renström.
Presentation av vår nya kommunchef Mattias Bergström.
Folkhälsoveckan v 37
08.00-08.15 påtår och mingel
08.15-08.30 Jimmy Vikström från Ica Alftahallen berättar om deras resa och utveckling, samt hur man gick tillväga för att få ner stölder och få ett tryggare Alfta.
08.30-08.45 Adam och Therese från fibr berättar om deras flytt och utvecklingsplaner.
08.50-09.00 En minutare. Ny punkt.
Här kan man som företagare skicka in före om man vill ha en minut och berätta om något som händer framåt, alltifrån inbjudningar till något event eller något positivt som hänt. Skicka era en minutare till ann.olsson@ovanaker.se


Onsdag 31 maj 2023
kl 07.30-09.00
Hälsingegård Ol-Anders i Alfta

Biosfär Voxnadalen och Trygghet i fokus på frukostmötet

Det har blivit en tradition att vårens sista företagarfrukost arrangeras på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta. Förutom en god start på morgonen och trevligt mingel får du denna gång höra mer om Biosfär Voxnadalen och om kommunens satsning Trygg i Ovanåker. Hälsingegård Ol-Anders är ett besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar. Här finns också Emigrantmuseum , Hälgegården och Ösa-Museum som också är öppet denna morgon.

Välkommen!

Onsdag 26 april 2023
kl 07.30-09.00
Järnvägshotellet i Edsbyn

Företagarpanelen: Hur mår vårt lokala näringsliv

Vi tar tillsammans tempen på några lokala företag i olika branscher och pratar konjunktur och framtid. Vi ska också få veta mer om vad som händer i Edmarkshuset. Vi bjuder på frukost. Anmälan krävs.

Onsdag 29 mars 2023
kl 07.30.00-09.00
Studiebesök hos Spiragården i Alfta. OBS! Vi samlas och äter frukost i Sunnangårdens samlingslokal i Alfta.

Vi besöker Spiragården i Alfta

Spiragården är ett familjedrivet psykiatriboende för personer med långvarig och komplex psykiatrisk problematik som finns vid Sunnangränd i Alfta. Företaget grundades 2019 och är nu i en expansiv fas. Spiragårdens vd Lisa Knape berättar mer och vi kommer få en rundvandring i lokalerna. Inbjuden gäst är också Charlotte Coles från Being Yoga som berättar bakgrunden varför hon blev företagare. Vi samlas i Sunnangårdens samlingslokal i Alfta och äter frukost, därefter gör vi ett studiebesök.

Vi bjuder på frukost. Anmälan krävs.

Onsdag 22 februari 2023
kl 07.30.00-09.00
Studiebesök hos Metallprodukter, Hantverkargatan i Edsbyn.

Metallprodukter firar 80 år - följ med in i fabriken!

1942 grundandes Metallprodukter i Edsbyn AB Länk till annan webbplats. och numera arbetar cirka 40 anställda i fabriken. Företaget är legotillverkare inom plåt och mekanik och tillverkar kontorsmöbler, butiksinredningar, gymmaskiner och industriprodukter för att nämna några exempel. Metallprodukter samarbetar med Voxnadalens gymnasium och bedriver industriutbildning samt ett sarmarbete med TeknikCollege. Med på denna frukost är också IUC Gävleborg och berättar om hur de kan stötta tillverkandeindustrin. www.iucgavleborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi bjuder på frukost. Anmälan krävs.

Tidigare frukostmöten

Onsdag 25 januari 2023
kl 07.30.00-09.00
Voxnadalens gymnasium, Voxgym, Edsbyn

Vi träffar Unga Företagare på Voxgym

Årets första företagarfrukost blir på Voxgym, Voxnadalens gymnasium. Där får vi träffa ett 30-tal elever som under ett läsår startar och driver ett företag. Välkommen att inspireras och nätverka med våra unga entreprenörer.

Vi bjuder på frukost. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 30 november 2022
kl 07.30.00-09.00
Kitchen, Alfta

Häng med på Exportresan och besök Mtek

Är du intresserad av att öka ditt företags försäljning? Ditt företag kanske redan tagit de första stegen ut mot en internationell marknad? Eller har du kanske precis klivit in i dessa funderingar? Då ska du passa på att delta i Exportresan som nu besöker Ovanåkers kommun.

Eventet är en mix av inspiration, nätverkande och information om de finansieringsmöjligheter som finns via Region Gävleborg. De stöden vänder sig till små och medelstora företag som är nyfikna på att växa genom att sälja sina varor eller tjänster utomlands. Exportresan Gävleborg genomförs av Region Gävleborg i nära samarbete med alla näringslivskontor i länet. I samband med evenemanget får vi besöka Mtek i Alfta och höra om företagets tillväxtresa.

Vi bjuder på frukost. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 oktober 2022
kl 07.30.00-09.00
Gästisbacken, Alfta

Toppbetyg i företagsklimat - men vad betyder det?

Ovanåkers kommun är tillsammans med Ockelbo och Hofors kommuner de stora vinnarna i länet i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Ovanåker har fått det högsta betyget någonsin och på denna frukost ska vi höra Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Petterson berätta mer om vad undersökningen innebär. Välkommen att prata företagsklimat med oss!

Vi bjuder på frukostbuffé. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 28 september 2022
kl 07.30.00-09.00
Järnvägshotellet, Edsbyn

Årets Företagare Gävleborg är från Edsbyn - Lindberg

Ett par frusna barnfötter var början på en idé hos företagaren Michael LIndberg. I garaget hemma på gården i Edsbyn tillverkade han varma tossor och vantar i älgskinn för att värma sin sons frusna fötter och händer. I dag är Lindberg ett välkänt märke i Sverige som lägger stort fokus på kvalitet och värna om miljön. Nu är han utsedd av Företagarna i den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Gävleborg och ska tävla om titeln Årets företagare i Stockholms Stadshus i oktober. På frukostmötet kommer Michael Lindberg att berätta om familjeföretagets resa. Vi bjuder på frukostbuffé. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 31 augusti 2022
kl 07.30.00-09.00
Svenska Fönster, Edsbyn

Vi besöker Svenska Fönster

Svenska Fönster är kommunens största privata arbetsgivare och här tillverkas cirka 2500-3000 fönster per dag. Välkommen att besöka fönsterfabriken. Vi bjuder på frukostsmörgås och en rundvandring. Anmälan är ett måste.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 25 maj 2022
kl 07.30.00-09.00
Hälsingegård Ol-Anders, Alfta.

Sommaren i fokus - vi besöker Hälsingegård Ol-Anders

NÄTVERK. Vårens sista frukostmöte för företagare och vi bjuder in till kommunens besökscentrum Hälsingegård Ol-Anders. För sommarens besökare är det ofta ett naturligt stopp med information om vad som finns att se och göra i bygden. På gården finns även en festgård med vackert interiörmåleri, Emigrantmuseum, Ösa-Museum, utställningar om seriefiguren Hälge och Biosfärområdet Voxndalen. För barnen finns skapandeverkstad och utomhuslek. Efter en lång tid av pandemi och nedstängningar bjuder vi in dig som företagare till en företagarfrukost med tema Sommaren. Det bjuder på frukostsmörgås, mingel och trevlig gemenskap. Läs mer här om Hälsingegård Ol-Anders Öppnas i nytt fönster..

Vi ses på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta onsdag 25 maj kl 07.30-09.00

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 27 april 2022
kl 07.30.00-09.00
Gästisbacken, Alfta.

Alftaprodukter i ständig utveckling

Alftaprodukter startade 1993 i efterdyningarna av ÖSA:s nedläggning i Alfta. Då var inriktningen att sälja reservdelar till skogsmaskiner. Företaget har hela tiden utvecklats och nu är de redo för nästa expansiva fas. Välkommen att höra Stefan Carlsson och Stefan Hedlund berätta mer om Alftaprodukter och deras uppfinning, planteringsmaskinen Plantma X.

Välkommen att delta fysiskt. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 30 mars 2022
kl 07.30.00-09.00
Järnvägshotellet i Edsbyn.

Knåda Sport - den sociala köpplatsen mitt på landet

Knåda Sport behöver kanske ingen närmare presentation. Företaget har funnits i vår bygd sedan 1938 och är inte bara en köpplats med högt tempo, utan också en träffpunkt där stämningen är god och kaffet är nybryggt och pepparkakor finns till alla. Knåda Sport drivs i dag av Pia Kring som är tredje generationen som driver familjeföretaget. Kom och träffa Knåda Sport och hör deras företagarresa.

Vi kommer också få träffa kommunens Beroendemottagning för att få information hur de kan stötta er företagare.

Välkommen att delta. Anmälan krävs.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 23 februari 2022
kl 07.30.00-09.00
Gästisbacken i Alfta och digitalt i TEAMS för den som önskar.

Frukostspaning med Orvar Säfström

Orvar Säfström är född och uppväxt i Ovanåker och har efter flytt från bygden i början av 1990-talet varit bosatt i Sverige och USA. Han är i dag en av landets ledande konsertproducenter, driver ett bokförlag, satte svenskt rekord i Kickstarter och arbetar som konsult inom spel, musik och film.

Med tre egna företag och erfaranhet från en mängd branscher i ryggen kommer han att berätta om möjligheter och utmaningar inom exempelvis crowdfunding, kultur/eventproduktion, tillverkning i både EU och Asien och knyta till sig en internationell kundbas.

Vår värld blir allt mer nischad. Kan framgång ligga i att faktiskt vara smal och bred på samma gång? Välkommen till ett inspirerande frukostmöte. Vi äter frukost kl 07.30-08.00, därefter hälsar vi Orvar Säfström välkommen via teams-länk. Anmäl om du vill delta på plats på Gästisbacken eller via länk.

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 januari 2022
kl 08.00-09.00
DIGITALT I TEAMS.

DIGITALT: Möt framtidens företagare på Voxgym

Elever på ekonomiprogrammet på Voxgym har under ett år möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag inom Ung Företagssamhet. Välkommen att träffa framtidens företagare och inspireras av kreativa idéer och ung företagssamhet. Även du som befintlig företagare är en viktig kugge i detta frukostmöte för företagare. I rådande läge blir frukostmötet denna gång digitalt.

Välkommen!

Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 24 november 2021
kl O7.30-09.00
Järnvägshotellet, Edsbyn.

Årets företagare Woxnadalen - Ica Nära Roteberg

Välkommen att lyssna på Årets företagare 2021 Woxnadalen som är Anna Stålberg och Stefan Stålberg som driver Ica Nära Roteberg. Matvarubutiken utanför Edsbyn var den andra ica-butiken i Sverige som hoppade på konceptet Ica to go. Det innebär att butiken numer har öppet dygnet runt och kunderna kan handla närsom genom en app. Anna och Stefan Stålberg berättar mer om deras företagarresa. Vi bjuder på frukost och anmälan krävs. Välkommen.

Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 27 oktober 2021
kl O7.30-09.00
Gästisbacken, Alfta.

Lokalt företagsklimat med Svenskt Näringsliv

Ovanåker har länets bästa företagsklimat, enligt en undersökning gjord av Svenskt Näringsliv. Ett hedrande omdöme - men vad betyder det? Inbjuden denna morgon är Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Petterson som går igenom attitydundersökningen för att se vad företagare och politiker har svarat i enkätundersökningen. Varmt välkomna.

Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 29 september 2021
kl O7.30-09.00
Kaveln och Paletten, Långgatan Edsbyn

Vem tänker du på när du hör ordet företagare?

Ovanåkers kommun har deltagit i Accelerate Your Business och nu kommer vi få veta mer om projektet. Moderator är Linda Netsman som kommer intervjua Lava Bastan och Birgitta Piippola från projektet. Vi kommer också få träffa våra lokala företagare Ada Kiss från Kaveln & Paletten och Louise Brooks från Diva Maker. Projektet är finansierat av Tillväxtverket och Region Gävleborg och frukosten är kostnadsfri men anmälan krävs. Vi följer FHM:s riktlinjer. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 25 augusti 2021
kl 07.30-09.00
Skogstekniska Alfta

Vi besöker Skogstekniska Alfta

Skogstekniska i Alfta är en av Sveriges ledande utbildare mot skogsbruket. Sedan starten 1991 har tusentals skogselever varje år utbildats av Skogstekniska. Skogen har skapat många arbetstillfällen i många decennier och här utbildas människor från hela landet inom skogliga och industiella utbildningar. Vi följer FHM riktlinjer. Välkomna!

Onsdag 26 maj 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt i Teams

Hälge har flyttat hem - digitalt frukostmöte

Sveriges mest älskade älg Hälge, skapad av Lars Mortimer, har flyttat till Alfta. På besökscentrum Ol-Anders har han fått en alldeles egen gård - Hälgegården. För några år sedan köpte kommunen Hälge tillsammans med de övriga figurerna i byn Avliden för att flytta hem till Alfta för gott. Hör vår kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter berätta om hur det gick till när Hälge fick en egen Hälgegård i Alfta. Det blir också info om vad som händer och skrev på vårt besökscentrum Hälsingegård Ol-Anders i Alfta samt Alfta camping.

Den utlovade frukostsmörgåsen från Linbageriet i Alfta bokas via lina.kronberg@ovanaker.se 

Onsdag 28 april 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Primm - nyttiga fiberbars från Edsbyn

Välkommen att lyssna på Therese Holmsten och Adam Bolay som bor i Edsbyn och driver start-up företaget Primm som jobbar med utveckling av livsmedelsprodukter. De har en egen småskalig produktion under varumärket Fibr. Välkommen att lyssna på deras företagsresa, som just har börjat.

Onsdag 31 mars 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

StayLive - streamingföretaget som var bland de första

Välkommen att lyssna på Pontus Karsbo, vd för StayLive, som började som ett UF-företag på Voxgym för att möta bandyfansens intresse för att se bandy hemma från tv-soffan. Numera har bolaget flera sporter och det som i början var något nytt, är något som de flesta provat på. Nu står bolaget för en internationell tillväxt och vi får höra mer om vart bolaget är i dag och planerna för framtiden.

Onsdag 24 februari 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Mitt i pandemin skapades Hälsingemagi

När evenemangen ställdes in - en efter en - på grund av pandemin, blev det för första gången tomt i Maria Moreno Bolins kalender. Det gav henne tid att testa ännu en dröm, att dreja keramikmuggar med meningar och uttryck på hälsingemål. Tillsammans med keramikern Katja Eder från Långhed och Helen Forsblom från Edsbyn, har de nu en hel kollektion med Hälsingemagi. Inbjuden denna morgon är också Styrelseakademien, som vill berätta hur de kan vara företagarna behjälplig med olika kurser som rör styrelseuppdrag.

Onsdag 27 januari 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Företagsamma elever på Voxgym

Företagsamheten flödar bland eleverna som driver UF-företag på Voxnadalens gymnasium. Nu får vi återigen chans att möta de elever som under ett år driver ett eget företag under skoltiden. Välkommen att inspireras!

Onsdag 25 november 2020
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. (kommer senare)

Snart stundar 2021 - vi gör en framtidsspaning

År 2020 har varit ett annorlunda år på olika sätt. Om vi redan nu börjar blicka mot 2021, vad ser vi då? Vad kommer 2021 att bjuda på? Temat på frukostmötet är Framtidsspaning där vi får höra bland andra Företagarnas regionchef Eva Cooper, Ovanåkers kommunchef Fredrik Pahlberg samt av tidningen Amelia utsedd Sveriges Coolaste kommuntant Ulla-Marie Nilsson, spana mot framtiden. Inbjudna på spaning är också Nathalie Söderberg och Annika Wikström från våra lokala Handelsbanken-kontor . Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 30 september 2020
kl 7.30-9.00
Hörnet till Edsbyverken: Edsby-Persienner och Arbetsmarknadsenheten och ev fler företag.

Öppet hus på Edsby-persienner och Arbetsmarknadsenheten.

I ena delen av Edsbyverken finns många företag, bland andra Edsby-persienner samt kommunens verkstad som drivs av Arbetsmarkadsenheten. Kom och hör hur Ovanåker arbetar tillsammans med lokala företag för att få ut människor i egen försörjning. Från sämst till bäst i arbetslöshetsstatistiken. Vi kommer också få veta mer om varumärket Hälsingland och den bok som just kommit ut. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 augusti 2020
kl 7.30-9.00
Parhans Lantbruk, Klitten, Alfta

Vi hälsar på hos Parhans moderna lantbruk.

Vi träffar lantbrukarna Lisa och David Parhans och får se deras glada kossor i deras moderna lantbruk. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 27 maj 2020
kl 8.00-9.00
Digitalt möte, för länk mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Sommaren står för dörren!

Kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter berättar mer vad man kan göra i Ovanåker i sommar och Sofia Leanders berättar mer om nya sajten www.woxnadalen.se

Fokus besöksnäring men vi kommer också uppdatera oss lite kort om covid-19 och lättnader för företagen. Klicka in på mötet och delta.

Onsdag 29 april 2020
kl 8.00-9.00
Digitalt-möte, för länk, mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Covid-19 och näringslivet.

Pandemin drabbar oss alla - hur jobbar kommunen? Vilka stöd och lättnader finns det för företagaren och lokala näringslivet?

INSTÄLLD!


Onsdag 25 mars
kl 7.30-9.00
Järnvägshotellet, Edsbyn

Högskola + Näringsliv = kompetensförsörjning.

Kom och lyssna till Joel Strandell, ägare till ALU-Partner och Edsbyporten, hur han fick stöttning av KTP genom att anställa inte bara en, utan två nyexaminerade ingenjörer för att utveckla ALU-partner och Edsbyporten.

KTP står för Knowledge Transfer Partnerships och handlar om hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv. Ola Wiklund från Högskolan i Gävle berättar mer hur de i KTP samarbetar med företag för att utveckla olika produkter, tjänster och marknader. Även Ia Guttenkunst från Edsbyporten, före detta KTP-projektledare kommer att medverka.

https://www.hig.se/ktp Länk till annan webbplats.

Var och en betalar sin egen frukost. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 februari 2020
kl 7.30-9.00
Mtek, Alfta industricenter, Alfta. Frukost på Kitchen i Alfta.

Robotar i Alfta.

Mattias Andersson är grundaren till teknikbolaget Mtek i Alfta som uppdaterar oss vad som händer inom robotbranschen. Mtek har funnit i Alfta sedan 2002 och har den senaste tiden växlat upp och vuxit efter mångmiljoninvesteringar. Även landshövdning Per Bill deltar. Här kan du läsa mer om företaget: www.mtek.se

Onsdag 29 januari 2020
kl 7.30-9.00
Voxnadalens gymnasium, Voxgym, Edsbyn.

Framtidens företagare.

Välkommen att träffa unga entreprenörer/elever som driver UF-företag. Medverkar gör också Anna Lemia från UF Gävleborg. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se då kommunen bjuder på frukostsmörgås.

Kontakt

Näringslivsutvecklare

Fredrik Persson
Tfn 0271-570 33
Fredrik.Persson@ovanaker.se

Senast uppdaterad