Alfta Hemtjänst vinner Årets arbetsgrupp 2023

Varje år utser Vård och omsorgscollage i Bollnäs och Ovanåker Årets arbetsgrupp. I år tilldelas priset till Alfta Hemtjänst.

Genom en enig styrgrupp har vård och Omsorgscollage i Bollnäs och ovanåker valt att utse Alfta Hemtjänst till Årets arbetsgrupp 2023. Kriterierna för att bli tilldelad priset är att bland annat vara en kultur- och inkluderingsvänlig arbetsplats, att ge en god bild av arbete inom vård och omsorg som skapar intresse för branschen. Man ska även ha en god samverkan med utbildningen inom vård och omsorg som finns på orten och skapa en stimulerande lärmiljö. Arbetssättet på arbetsplatsen ska vara hälsofrämjande.

Alla dessa kriterier har Alfta hemtjänst levt upp till och därmed blir man tilldelade priset. Motiveringarna till varför arbetsgruppen blev tilldelade priset är:

"Världens bästa arbetsplats"
"Fantastiska kollegor och chefer"
"Har aldrig ont i magen över att gå till jobbet"

Sussanna Thunberg och Anna Eriksson jobbar som enhetschef för Alfta hemtjänst och blev både väldigt glad och överraskad att ha blivit tilldelade priset.

- Den här utmärkelsen betyder otroligt mycket, vi har arbetat hårt med arbetsmiljön och personalfrågor överlag sedan vi började för 2 år sedan. Vi blir både glada och tacksamma då vi ser att det gett resultat. Vi ser hela hemtjänsten som ett team tillsammans med natten, sköterskor, rehab, teknikgruppen, biståndshandläggare m.fl, berättar Sussanna och Anna.

Man kommer att fortsätta att jobba ihop arbetsgrupperna tillsammans för att ge en så bra omvårdnad som möjligt till brukarna. Tidigare har man jobbat mycket med att lyfta yrket undersköterska.

- Vi har otroligt kompetenta medarbetare som varje dag gör sitt yttersta för våra brukare, de förtjänar all ära de kan få! säger de båda instämmande.

Arbetsgruppen kommer inom kort att få besök av Christina Lans, ordförande för vård och omsorgscollage där de kommer att bli gratulerade med diplom och blommor.

Senast uppdaterad