Deltagare i Starta-eget kursen berättar

Vårens Starta eget-kurs har dragit i gång genom ett samarbete mellan Ovanåkers och Bollnäs kommun. Kursen hålls i Bollnäs stadshus under sex torsdagar där deltagarna får lära sig allt de behöver veta om att starta eget företag.

Kursen innehåller bland annat affärsjuridik, bokföring, budgetering, affärsmodeller och mycket mer. Totalt deltar 28 personer varav tio deltagare är från Ovanåkers kommun.

I Sverige minskade andelen nystartade företag med 15 procent jämfört med 2022, men i Ovanåkers kommun ökade faktiskt andelen nystartade företag med 21,9 procent. Totalt startades 39 nya företag i Ovanåkers kommun under 2023. (Källa: Ljusnan.se)

Sofie Bosson som grundade Linbageriet i Alfta har gått kursen.

Jag är glad att jag gick starta eget-kursen innan jag startade Linbageriet för att få lite grunder inom företagande då jag inte hade några erfarenheter alls.
Dessutom var det nyttigt att träffa massa andra som hade samma resa framför sig, alla med olika mycket erfarenhet, säger Sofie.

I vårens Starta eget-kurs så har deltagarna bland anant fått gå igenom praktiska steg för vad man behöver tänka på inför starten av ett eget företag. Nytt är också att deltagarna får se hur man kan ta hjälp av AI när man startar företag.


Jag har många gånger när jag sett annons tidigare tänkt anmäla mig, men det har inte blivit av. Jag har under tidigare år jobbat i butik och varit nära personer som drivit företag. Så under åren har jag alltid känt att "de där skulle jag vilja göra!". Sedan har intresset för företagande växt med åren och när möjligheten till kursen dök upp nu kände jag att det var dags att gå för att ytterligare packa bra saker i ryggsäcken för kommande utmaningar! Berättar Felix Karsbo som deltar i Starta eget-kursen under våren.

Vill du också gå Starta eget-kurs? Håll utkik efter fler tillfällen.

Senast uppdaterad