Fäbodveckan 1-7 Juli

Fäbodveckan 1-7 juli

Den 1-7 juli är det dags för Fäbodveckan i Gävleborg. Under veckan kan du ta del av en rad aktiviteter runt om i länet. Veckan syftar till att bland annat uppmärksamma klimatsmart matproduktion, biologisk mångfald och lokala traditioner. Med kunskap om traditionella metoder kan vi även stärka vår civila beredskap.

Fäbodveckan ger en härlig möjlighet att utforska och hylla fäbodbruket, där vi kan upptäcka och lära oss mer om hur maten producerades förr i tiden. I vårt län finns flera aktiva fäbodar som öppnar sina dörrar för att välkomna besökare. Vi hoppas att ännu fler får chansen att uppleva fäbodlivet och få en djupare förståelse för våra djur och vår historia.

Under Fäbodveckan kan du delta i olika aktiviteter som kurser, workshops, vandringar och föredrag för att fördjupa din kunskap om fäbodens kulturarv.

Aktiviteterna under Fäbodveckan kommer att äga rum på olika fäbodar främst i Gävleborgs län men även i övriga fäbodlän, vilket ger dig möjlighet att utforska och njuta av den vackra naturen och kulturen i regionen.

Bra att veta

Fäbodveckans aktiviteter är barnvänliga och passar alla åldrar.

Program och mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fäbodveckan anordnas av Länsstyrelsen Gävleborg, MatVärden och Gävleborgs Fäbodförening.

Senast uppdaterad