Förskolans dag firas vid friluftsområdet Bäck

Foto: Khaled Zouroum

Förskolans dag- firades med barnens invigning av Bäck

Idag samlades 160 barn och pedagoger från Edsbyns förskolor vid friluftsområdet Bäck för att fira att det är förskolans dag.

Varje år firas Förskolans dag över hela landet för att uppmärksamma förskolans och förskollärarnas betydelse. Svensk förskola är på många sätt unik i världen. Idag går över en halv miljon barn i förskolan och förskollärare gör en fantastisk insats varje dag i att möta alla barn.

På Förskolans dag vill vi fira allt det fina arbete som sker i förskolorna!

Mitt i Edsbyns centrum finns det "nygamla" friluftsområdet Bäck som tack vare ett stort engagemang från både kommun och Svenska Fönster blivit ett flitigt besökt friluftsområde för många. Området invigdes i oktober 2023 men barnens invigning är idag på Förskolans dag!

Rektor Marie Eriksson hyllar både pedagogerna och det fina området:

- Vår aktivitet idag vid Bäck bygger på ett otroligt fint och stort samarbete inom kommunens olika förvaltningar: arbetsmarknad, Barn- och fritidsprogrammet, biblioteket, gata/park, folkhälsa, kostenheten, Biosfärområdet Voxnadalen och våra fantastiska pedagoger på Stenabro förskola med Pernilla ”Pjoppan” Olofsson och Åsa Strandberg i spetsen som fixat och ordnat allt!

Barnens program började med uppvärmning/gymnastik kl. 8.45 på nya bron. Barnen fortsatte sen i grupper en slinga på stigar genom skogen med olika aktiviteter, bland annat fick de träffa olika sagofigurer, djur och fick vara med om olika aktiviteter på stationerna och till och med tomten hälsade på.

Avslut vid Stenabro förskola för en del som skulle äta ute-lunch där.

Tomten hälsade på i sommarvärmen

Foto: Khaled Zouroum. Tomten hälsade på i sommarvärmen

Senast uppdaterad