Invigning av bron i Bäck

Naturområdet Bäck i Edsbyn har utvecklats med en över 30 meter lång träbro över Voxnan, tre kilometer gångvägar och mycket mer därtill. Den 1 oktober invigs området och bron öppnas för allmänheten.

Naturområdet Bäck är Edsbyns enda centralt belägna skog och det har nu utvecklats av Svenska Fönster och Ovanåkers kommun för att bli mer tillgängligt för många olika verksamheter och aktiviteter - och för alla kommunens invånare.

Genom att Medarbetarfonden har gett oss medel har vi kunnat bygga en fantastisk träbro och tre kilometer gångvägar. Vi hoppas att de ska vara till stor glädje för alla som lever här, säger Henrik Fagerhof, Produktionsdirektör, Svenska Fönster.

I samband med att Svenska Fönster har byggt bron och de tillhörande gångvägarna har Ovanåkers kommun utvecklat området genom att bland annat placera ut fler grillplatser och bänkar. Ovanåkers kommun har även åtagit sig att förvalta bron och gångvägarna, samt fortsätta att utveckla området.

Utvecklingen vid Bäckområdet är mycket positiv. Vi hoppas att många invånare kommer att använda området och få glädje av det både för motion och återhämtning, säger Mattias Bergström, Kommunchef, Ovanåkers kommun.

Bron är ännu inte helt färdigställd, men söndagen den 1 oktober ska den kunna öppnas för allmänheten. Därför arrangerar Ovanåkers kommun en invigning av naturområdet Bäck denna dag tillsammans med flera idrottsföreningar och kommunala verksamheter som är aktiva på Bäck.

Invigningen kommer att inledas med en ceremoni. Därefter kommer föreningarna, Svenska Fönster och Medarbetarfonden att visa upp sina verksamheter på olika sätt och låta besökarna prova på olika aktiviteter.

Kontaktuppgifter för media:

Ovanåkers kommun
Mattias Bergström
mattias.bergstrom@ovanaker.se
Tel. 0271-570 70

Svenska Fönster
Henrik Fagerhof
henrik.fagerhof@svenskafonster.se
Tel. 0271-29291

Senast uppdaterad