Miljövänlig konstgräsplan på Ön i Edsbyn

Under sommaren har konstgräsplanen i Edsbyn blivit utbytt och ersatt med ny matta. Det nya konstgräset innehåller inga mikroplaster och gör därför ett mindre avtryck i miljön än den tidigare mattan. I början av oktober invigs planen tillsammans med Edsbyns IF Fotboll och Unisport som är leverantör av mattan.

Den gamla konstgräsplanen på Ön i Edsbyn hade gjort sitt och behövde bytas. I och med bytet valde man en miljöcertifierad konstgräsplan som inte innehåller några mikroplaster. Den tidigare mattan innehöll ett svart ifyllnadsgranulat som ofta spred sig utanför planens gränser och gärna följde med såväl fotbollsskor som kläder hem efter träningar på planen. Det ifyllnadsgranulat som nu finns i den nya mattan är 100% växtbaserat och ett naturligt ifyllnadsgranulat till skillnad från det tidigare som innehöll mikroplaster.

ꟷ I dagens läge är det viktigt att tänka på miljön, att då få möjligheten att lägga detta konstgräs på en av våra planer i kommunen är mycket positivt, säger Monica Liljemark, Enhetschef Fritid på Ovanåkers kommun.

Den miljövänliga konstgräsplanen är den hundrade i sitt slag som tillverkaren Unisport levererat. Konstgräset är även godkänt av FIFA för bredd och elitsport.

Det är kul att den nya planen äntligen är på plats. Föreningen kommer att få stor glädje och nytta av den, säger Daniel Helmersson, vaktmästare, Edsbyns IF Fotboll som varit delaktig under hela processen med bytet av planen.

Den 2 oktober invigs fotbollsplanen tillsammans med Edsbyns IF Fotbolls ledare, representanter från Unisport och Ovanåkers kommun.

Senast uppdaterad