Hälsingegård Ol-Anders

P4 Radio Gävleborg sänder från Hälsingegård Ol-Anders

Torsdag 20 juli kl. 15-16 direktsänder P4 Radio Gävleborg från Hälsingegård Ol-Anders. Välkommen dit på plats eller lyssna på radion.

Kommunens besökscenter för hälsingegårdar och turistbyrå hittar man på den fina hälsingegården Ol-Anders i Alfta. Där finns turistinformation, museum, utställningar och rum för barnens skapande. I den gamla kofäxet huserar café Agnes där det finns fika och smörgåsar att köpa. På gården finns även höns.

I en av gårdarna kan du se utställning om seriefiguren Hälge, världens kanske mest kända älg, och hans skapare Lars Mortimer.

I barnens världsarv kan du pyssla med det du känner för, eller varför inte färglägga någon av våra vacka hälsingegårdsbilder? Här blandas garn, tyg, trä, pärlor, knappar och målarfärger till olika härliga skapelser. Vi byter ut vårt pyssel med jämna mellanrum, så det är bäst att kika in ofta så du inte missar något! Det du skapar hos oss får du självklart ta med dig hem.

Utomhus har vi de populära käpphästarna och käpphästbanan. Det finns även andra utomhusaktiviteter tillgängliga såsom fäbodtennis, kubbspel, styltor, tipsrunda med mera. I Emigrantmuséet finns det ett litet lekrum ovanpå amerikabåten. Där finns utklädningskläder, ett stort roder och lite annat skoj som ger utrymme för äventyr och lek.

Öppet dagligen kl. 10-16 till och med 27 augusti. Fri entré!

Mer information om Hälsingegård Ol-Anders

Senast uppdaterad