Utomhusundervisning på Bäck

Att göra upp eld, vispa pannkakssmet och tillaga fattiga riddare har ingått i undervisningen för årskurs 7 på Celsiusskolan i Edsbyn. Många har blivit nyfikna när de passerat klasserna i vindskydden på Bäck.

Undervisningen är en del av det SEL-arbete som Celsiusskolan jobbar med. SEL står för socialt emotionellt lärande och eleverna fick under denna lektion göra fattiga riddare tillsammans över öppen eld. Att naturområdet Bäck utvecklats med möjligheter för utomhusundervisning är något som uppskattas av såväl lärare som elever. Lärarna ser också att när eleverna får ha undervisningen utomhus så blir de mer aktiva och det bildas en positiv stämning i gruppen.

Det är otroligt roligt för både oss lärare och våra elever att få den här möjligheten. Det är roligt att kunna gå till ett ställe där allt redan är i ordningställt. Det innebär att vi bara behöver ta med oss det material som behövs för den uppgift vi ska utföra, säger Christina Eriksson, lärare på Celsiusskolan 7-9 om de iordningställda vindskydden på Bäck.

Eleverna har även snickrat ihop insektshotell med hjälp av AMN som de har satt upp ute på Bäckområdet och inrett med olika naturmaterial. Under veckan så gjorde även Radio Gävleborg ett besök på området och intervjuade elever och lärare vid vindskyddet om det utvecklade naturområdet. Eleverna har varit mycket positiva till utomhuslektionerna och har även själva kommit med idéer på vad de ska göra på utomhuslektioner i framtiden.

Personer som står runt en eld och steker pannkaka

Senast uppdaterad