illustration: en skrivmaskin med blommor som kommer upp från maskinen

Voxgym-elev blev vinnare i nationell skrivtävling

Av 258 bidrag, inskickade från Kalix i norr till Trelleborg i söder, så var det Oline Hanssons dikt 'Organ-isera' som tog hem förstapriset.

Skrivartävlingen "Jag skriver i dina ord" är en rikstäckande tävling som ger gymnasieelever möjlighet att utveckla ditt skrivande och vinna fina priser. Tävlingen har pågått sedan 2015, och årets vinnare blev Oline Hansson från Alfta. Tävlingen går ut på att du ska komponera en egen litterär text utifrån en valfri dikt eller låttext. Av 258 bidrag, inskickade från Kalix i norr till Trelleborg i söder, så var det Olines bidrag som hem förstapriset. Dikten hon skrev var inspirerad av en dikt i boken “Det här är hjärtat” av Bodil Malmsten. Motiveringen från juryn löd:

Rappt, roligt och dråpligt. Den här texten leker med originalet och skapar en helt ny värld – en berättelse i diktform med en rasande framåtrörelse om hur kärleken till slut läker hjärtat. Detta är äkta skrivglädje som smittar av sig och får en att förundras. Man vill läsa högt, igen och igen.

Här kan du läsa Olines vinnardikt 'Organ-isera' Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jättestort grattis till Oline!

Fr.v. Tilde Ritzén, Oline Hansson och Mona Liz. Foto: Jarmo Väyrynen

Foto: Jarmo Väyrynen (jagskriver.nu)

Senast uppdaterad