utklippta pappersgubbar som håller hand

Brobyggarpriset ger hedersomnämnande till Ovanåkers kommun

Ovanåkers kommun har fått ett hedersomnämnande för Projektet ISU – Ingen ska lämnas utanför.

Brobyggarpriset delas ut årligen, bakom priset står Sveriges Farmaceuter, Sveriges Läkarförbund, Sveriges Arbetsterapeuter, Dietisternas Riksförbund, Fysioterapeuterna, Svensk sjuksköterskeförening, Vårdförbundet, SRAT, Psykologförbundet, Dagens Medicin och Dagens Samhälle.

Årets Brobyggare i hälso- och sjukvården uppmärksammar vikten av gott samarbete till nytta för patienten. Priset ska belöna insatser som främjar samverkan mellan såväl olika yrkesgrupper som huvudmän och understryker vikten av teamarbete mellan alla relevanta hälso- och sjukvårdsprofessioner och patienter och närstående.

Ovanåker vann inte priset, men juryn var så imponerad av kommunens arbete med projektet ISU att de gav oss ett hedersomnämnande med motiveringen: ”För att i samverkan mellan kommunens arbetsmarknadsenhet, hälsocentral och föreningar ha hittat nya vägar att nå utrikesfödda äldre personer utsatta för ensamhet och socialt utanförskap. En innovativ hälsofrämjande lösning – som på köpet ökar personalens kulturkompetens.”

Stefan Jonsson, Arbetsmarknadschef:

När vi lyssnade till flera olika aktörer fick vi samma signaler om ett utanförskap, så vi bestämde oss för att göra något för den här gruppen av människor. Det har varit ett oerhört häftigt projekt att genomföra med olika aktörer, vissa som vanligtvis kanske inte samarbetar så mycket. Att få ett hedersomnämnande i kategorin Årets brobyggare är stort och kul, alla i projektet ska ta åt sig äran. Det ger oss mer energi och ispiration till att göra fler projekt tillsammans med andra framöver.

Mer information

Projektet ISU - Ingen ska lämnas utanför

Brobyggarpriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad