Få hjälp med dina frågor om energi och klimat

Vet du om att Ovanåkers kommun har en Energi- och klimatrådgivare? Energi- och klimatrådgivningen Öppnas i nytt fönster. är en opartisk och kostnadsfri tjänst som alla kommuner erbjuder. De finns till för såväl privatpersoner, företag eller organisation.

Frågor om energi och klimat kan vara krångligt. Ibland kan man behöva vägledning för att hitta rätt i djungeln när man ska välja värmekälla, belysning, energieffektivisera sitt hem eller företag. Då kan Energi- och klimatrådgivningen vara en hjälpande hand med sin kunskap och sitt nätverk.

Förutom att hjälpa till med energi och klimatfrågor så deltar rådgivarna i projekt som Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anordnar. Ett exempel på ett sådant projekt är Hela Sverige Laddar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Projektet är avsett som stöd för rådgivarna för att de ska kunna tillhandahålla rådgivning till bostadsrättsföreningar, små- och medelstora företag och privatpersoner som är intresserade av laddinfrastruktur.

Vad gäller projektet Hela Sverige Laddar så har vi informerat om bidraget för bland annat bostadsrättsföreningar i kommunen. Hur de ska tänka och hur de kan göra när det gäller laddstationer för elbilar. De som byggt laddstolpar är jättenöjda! Berättar Magdalena Slaga, Energi- och klimatrådgivare på Ovanåkers kommun.

Energi- och klimatrådgivningen kan göra besök hos såväl privatpersoner som företag som vill ha någon att bolla energi- och klimatfrågor med. De har bland annat besökt Svenska Fönster för att informera om Energi- och klimatrådgivningen och vad de kan hjälpa till med.

Många som hör av sig har en hög elräkning och vill ha hjälp att byta värmekälla. Man kan börja med att kolla om huset är tätt eller om värmen smiter ut någonstans, därefter kan man börja titta på ny värmekälla. Ibland tror man att man behöver göra stora åtgärder, men det kan behövas bara en liten för förändring för att göra stor skillnad. Säger Magdalena.

Vill du, ditt företag eller organisation ha besök av eller kontakt med Energi- och klimatrådgivare? Hör av dig så ser vi vad vi kan hjälpa till med!

Kontakt

Magdalena Slaga

Energi- och klimatrådgivare

E-post energiradgivning@ovanaker.se

Tfn 0271-570 26

Senast uppdaterad