Kontakt

Energi- och klimatrådgivning

Den kommunala energi- och klimatrådgivaren svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Energi- och klimatrådgivningen riktar sig till hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättföreningar och organisationer. Du/ni kan få råd och diskutera exempelvis för- och nackdelar med en viss åtgärd samt vilken konsekvens den kan komma att få för miljön.

Har ni något intressant projekt på gång, att ni renoverar ert hus med höga miljö- och energiambitioner eller har som mål att bli självförsörjande på el? Som energi- och klimatrådgivare är jag intresserad av vad som händer i kommunen - hör av er och berätta (även om ni inte tycker ni behöver några råd).

Energimyndigheten och Sveriges kommuner samarbetar i en gemensam webbplats för energi- och klimatfrågor. Energi- och klimatrådgivningen, nationell webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppvärmning

75 % av energin som används i ett hus går till värme och varmvatten. Här hittar du information och råd om uppvärmning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spara el

Elenergin som inte används till värme, kyla och varmvatten kallas hushållsel och används till belysning, tv, dator, hushållapprater, kyl, frys, tvätt- och diskmaskin osv. Här finns tips på hur du sparar el. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Solenergi

När du vill producera egen el är solceller ett bra alternativ. Solens energi kan även tas tillvara för att värma vatten, med hjälp av solfångare. Här finns mer information om solenergi. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energiberedskap

En guide för hur småhusägare och samfällighetsföreningar kan förbereda sig för att hantera störningar och avbrott i energiförsörjningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vanliga frågor

Här kan du söka svar på frågor som energi- och klimatrådgivarna ofta får. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Senast uppdaterad