Förpackningsstationer (f.d. Återvinningsstationer)

Från 1 januari 2024 tar Borab över ansvaret för hanteringen av de förpackningsstationer som finns runt om i kommunen. Städning och snöröjning sköter kommunens gata- och parkenhet.

FTI (Förpackningsinsamligen) avvecklas från och med januari 2024 när kommunerna tar över ansvaret för förpackningsåtervinningen. Bakgrunden är den nya förordning om producentansvar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som regeringen beslutade om sommaren 2022.

Med anledning av en kran som krånglat fick rutten under första veckan i januari i Ovanåkers kommun läggas om och därmed har det blivit en fördröjning av tömningen av stationerna. Stationerna började tömmas under gårdagen (2024-01-07) och tömning fortsätter idag. (2024-01-08)

Är förpackningsstationen full? Är det skräpigt på platsen eller behöver det snöröjas och sandas? Då kan du göra en felanmälan. Ute på stationerna finns skyltar med QR-koder. Scanna koden med din smarta telefon och du kommer direkt till den felanmälningssida som gäller stationen du befinner dig på.

Eller, klicka på den förpackningsstation det gäller nedan så kommer du direkt till felanmälan för den stationen. Där hittar du även information om när stationen senast tömdes och när den kommer att tömmas igen.

Centrala Alfta

Centrala Edsbyn

Övriga platser

 

Felanmäl via telefon

Du kan även felanmäla via telefon genom att ringa Borabs kundtjänst.
Tel 0278-255 22

Senast uppdaterad