Nu öppnar Skogsbackens förskola!

Den nybyggda förskolan Skogsbacken i Alfta har öppnat. Under måndagen den 14 augusti kom de första barnen för terminen till nya och fräscha lokaler.

Skogsbackens förskola ligger på Ungmansområdet i Alfta. Förskolan rymmer sex avdelningar fördelat på 1300 kvadratmeter, med plats för 100 barn. När förskolan öppnar så kommer samtliga avdelningar att öppna, med hittills 80 barn inskrivna. Avdelningarna på förskolan är namngivna efter olika träslag och heter Tallen, Granen, Enen, Eken, Aspen och Björken.

Med anledning av öppnandet av Skogsbacken så har man stängt förskolan Tellus och även tagit bort modulerna vid Nordanängs förskola i Alfta.

Vi tycker att det känns så roligt att äntligen få starta upp Skogsbackens förskola i de nybyggda lokalerna. Detta har varit efterlängtat! Det finns mycket positivt med att äntligen ha fått öppna Skogsbackens förskola. Att få ta emot alla barnen och bedriva förskola i nya fina lokaler, som är anpassade för förskoleverksamhet, men också förskolans läge med närhet till naturen är det bästa, säger Irina Eng, rektor

Arbetet med utemiljöerna pågår fortfarande och planen är att få dessa klara vid månadsskiftet i slutet av augusti.

Senast uppdaterad