Tänd ljusstake med en julgran i bakgrunden.

Första luckan i Ovanåkers kommuns adventskalender

Nu kör vi vår adventskalander för tredje året i rad! Häng med Therese på en enkel rörelseövning varje fredag i december ända fram till jul. Övningarna stärker både kropp och sinne – eftersom rörelse, balans och återhämtning är viktig för såväl muskler, humör och minne! I första luckan hämtar Therese och Maria inspiration från väderkvarnar.

Se filmen där Therese och Maria öppnar första luckan

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Stillasittande - en utmaning för hälsan

I Ovanåkers kommun finns över 100 olika yrken. Vi som jobbar ansvarar för många viktiga områden och får vardagen att fungera för kommuninvånarna. Inom vissa av våra jobb sitter man knappt stilla alls. Inom andra kan stillasittande istället vara en utmaning för hälsan. Vissa verksamheter bedriver verksamhet på dagtid, andra på kvällstid och vissa av verksamheterna är öppna dygnet runt 365 dagar om året.

Liten insats ger stor effekt

Forskning visar att rörelsepauser i arbetet och i vardagen är en liten insats som ger stor effekt. Vi kommer därför att inspirera dig med en ny rörelse varje fredag i december fram till jul. Att delta är frivilligt. Du gör det som passar dig och när du själv vill. Inget ombyte krävs och det är inget fokus på prestation. Häng på ända fram till jul!

Glöm inte att tagga dina inlägg på Instagram: #folkhälsaovanaker, #tyckeromovanåker, #jobbaiovanåker.

Senast uppdaterad