barn ute i naturen

Socialtjänsten arbetar för barns bästa

Det sprids mycket felaktig information via internet och sociala medier. Därför är det viktigt att vara källkritisk och värdera den information man tar del av.

Just nu bedrivs en vilseledande kampanj mot Sverige, bland annat i sociala medier, som felaktigt påstår att muslimska barn och familjer skulle vara systematiskt utsatta för övergrepp från svenska myndigheter och socialtjänst. Syftet med desinformationskampanjen ska vara att öka splittringen i samhället och uppmuntra till radikalisering.

Falska påståenden skadar förtroendet för socialtjänsten

Som många medier rapporterat den senaste tiden handlar budskapet i desinformationskampanjen om att socialtjänsten med hjälp av lagen om vård av unga (LVU) "kidnappar" barn till muslimer för att sekularisera dem.

Detta är falska påståenden som dessvärre skadar förtroendet för socialtjänsten. Risken är stor för att detta resulterar i att föräldrar som är i behov av att få hjälp och stöd inte tar kontakt med socialtjänsten.

Lär dig mer om socialtjänstens verksamhet

Socialstyrelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har sammanställt korrekt information och samlade länkar till material som rör socialtjänstens område, både på svenska och flera andra språk. Det finns även svar på frågor om LVU, lagen om vård av unga.

Information om svensk socialtjänst på flera språk (socialstyrelsen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor och svar omhändertagande av barn enligt LVU (socialstyrelsen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kollpasoc.se är en bra och information webbplats för barn om socialtjänsten. Där finns information om socialtjänsten och vad vi har för möjligheter att hjälpa barn och unga. Texterna är på enklare svenska och utgår ifrån riktiga frågor från barn.

Kollpasoc.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socialtjänsten arbetar med att hjälpa

För oss är det viktigt att ge ett gott bemötande, vara professionella och transparenta för att människor ska ha förtroende för socialtjänsten.

Socialtjänsten i Ovanåkers kommun arbetar ständigt för att alla som bor i kommunen ska ha det bra och få den hjälp och det stöd som de behöver. Socialtjänsten har ett särskilt viktigt ansvar för att barn och ungdomar ska ha det bra när de växer upp. I vårt arbete möter vi dagligen många föräldrar och ger den hjälp och det stöd de behöver för att kunna ta hand om sitt barn.

Vi upplever att vi har ett gott samarbete med dem vi möter och att många är nöjda med den hjälp och det stöd som de får från socialtjänsten.

Information om socialtjänstens arbete med barn och familjer i Ovanåkers kommun Länk till annan webbplats.

Kontakta socialtjänsten i Ovanåkers kommun

Har du frågor om vårt arbetssätt och vilka insatser vi kan hjälpa till med är du varmt välkommen att kontakta oss.

Telefon 0271-570 00
E-post socialtjansten@ovanaker.se

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar.

Lämna synpunkter på socialtjänstens verksamheter Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad