Kontakt

Föräldrarådgivning

Ibland behöver du som förälder någon att prata med, någon som lyssnar och ger stöd. Det kan vara små eller stora problem, att du känner oro för eller är bekymrad för ditt barn. Inom Ovanåkers kommun finns det flera verksamheter som kan erbjuda dig som förälder rådgivning, hjälp och stöd och en möjlighet att utvecklas i ditt föräldraskap.

 

Öppenvåden

Till öppenvådens föräldrarådgivning kan du vända dig med små eller stora funderingar och/eller att du känner oro för ditt barn. Våra utbildade familjebehandlare erbjuder dig 4 fria råd- och stödsamtal där de kan vara ditt bollplank och erbjuda samtal, råd och stöd. Vi kan även lotsa dig vidare om du inte vet vart du ska vända dig för att få den specifika hjälp eller stöd som du behöver.

Inga journaler förs och vi har tystnadsplikt. Kontakten är kostnadsfri. Vi bokar tolk om ni önskar.

Tveka inte att höra av dig till oss på telefon: 0271-570 90

Elevhälsan

Du kan också kontakta skolans elevhälsa för föräldrarådgivning, råd och stöd.

Socialtjänstens Socialsekreterare

Du kan även vända dig till socialtjänstens socialsekreterare för rådgivning, hjälp och stöd. Ring 0271-570 00 (vx) och be att få tala med en socialsekretetare.

Barn och familjehälsan

Barn- och familjehälsan  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.är en psykosocial verksamhet inom primärvården för dig som blivande förälder, för barn upp till 12 år samt dennes familj.

Vid nytt ärende, telefonnummer: 0771-44 55 00
Vid pågående ärende, telefonnummer: 0270-777 25

Telefontid måndag–fredag kl 08.30–09.30

Bris vuxentelefon

Bris Vuxentelefon - om barn Länk till annan webbplats.
Tel 077-150 50 50
mån–fre 10–13

Senast uppdaterad