Kontakt
En vuxen som står vid ett bord med barn som bygger med klossar

Vikariat inom förskola, skola och fritidshem

Är du intresserad av att jobba som timvikarie inom Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter?

Vi är i regelbundet behov av vikarier. Som vikarie har du ett viktigt jobb då du ersätter ordinarie personal när de har frånvaro. Det är också en god möjlighet att prova på yrket. Arbetet gäller enbart timanställningar och jobb efter behov.

Som timvikarie ska du ha möjlighet att komma till arbete med kort varsel och du ska vara lätt att nå via telefon/sms.

Förskola

Som vikarie på våra förskolor får du möjlighet att vara med i barnens utveckling genom omsorg, lek och lärande. Det ger barnen en viktig grund till att kunna växa upp till glada och trygga barn och vuxna. Barnen i förskolan är i åldrarna 1-5 är och arbetet kräver ett stort mått av flexibilitet, initiativförmåga och ansvarstagande.

Grundskola

Som vikarie på våra grundskolor (årskurs F-9) har du en viktig roll i elevernas möjlighet till utveckling och utbildning. Du utför ordinarie lärares arbetsuppgifter genom att leda och organisera undervisningen i lärosalen baserat på givna instruktioner. Du som vikarie behöver vara lyhörd och uppvisa ett stort mått av engagemang.

Fritidshem

Som vikarie på våra fritidshem får du möjlighet att möta barn i olika åldrar, från sexåringar till tolvåringar. Du får vara en del i att ge eleverna en meningsfull fritid och social utveckling. På fritidshemmen ges utrymme för rekreation, skapande, lek och rörelse. I arbetet krävs att du är engagerad och har ett aktivt och flexibelt förhållningsätt.

Vi söker i första hand utbildade förskollärare, barnskötare, fritidspedagoger och grundskollärare. Även du som håller på att utbilda dig eller har erfarenhet som gör att du kan klara uppgiften är välkommen att anmäla dig till vår vikarielista.

Hur gör jag för att anmäla mig som vikarie?

För att kunna arbeta som timvikarie i våra verksamheter krävs att du fyllt 18 år och att du kan uppvisa ett giltigt utdrag ut belastningsregistret. Du kan ansöka om registerutdrag digitalt via polisens hemsida:

Digital ansökan om registerutdrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan till vikarielistan för grundskolan görs till våra skoladministratörer.
(se kontaktuppgifter längst ner på sidan)

Anmälan till vikarielistan för förskola och fritidshem görs via blankett:

Anmälningsblankett för timvikariat Pdf, 386.9 kB.

Godkänd vikarie för förskola och fritidshem

Du som är godkänd vikarie och därmed inskriven på vår vikarielista ska meddela hur du är tillgänglig för arbete, det gör du enkelt via vår e-tjänst.

Godkänd vikarie - tillgänglighet för timvikariat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Vikariesamordnare

Tfn: 0271-571 90
E-post: vikariesamordnare.forskola@ovanaker.se

Skoladministratör Edsbyn
Tfn: 0271-571 80
E-post: susanne.svedberg@ovanaker.se

Skoladministratör Alfta
Tfn: 0271-572 82
E-post: victoria.olsson@ovanaker.se

Senast uppdaterad