Kontakt

År 2

Veckobrev vecka 8

Hej därhemma!

Vill börja med att tänk på nu att kanske ta med fodrade galonkläder och galonhandskar eftersom det är ju jätte blöt ute nu och barnens kläder är genomblöta när de kommer in från rasten.

På matte har vi avslutat jobbet med division och multiplikation, eleverna har blivit duktiga på det.

På svenskan försöker Asta smyga till skolan men febern gör stopp. Men Maj-Björn är ju på väg till Buenos Aires. Nästa vecka pausar vi med Diamantjakten och de kommer att få en matteläxa istället.

Vi har jobbat med ”j” orden och ändelserna –orna, -arna, -erna i veckans ord bok och börjat skriva berättelser med en kompis med hjälp av en mall vad som är viktigt att ha med i en berättelse. Man kan ge varandra kamratrespons.

På tekniken har vi jobbat med en programmerings sida på internet och har jobbat med Beebots: de är små ”möss” som man kan programera för att gå ett visst mönster. Vi har även sett en film om hur man gör film.

Vi hade klassråd och elevråd på SO-n. Äntligen fick vi bada, nu har vi två grupper med två olika nivåer, vi har missat mycket tid, det är många som behöver träna på simningen.

Veckans ledtråd för Grej of the day var 8848. Det är ju Mount Everest, världens högsta berg.

Fredagar tittar vi på Lilla aktuellt tillsammans och gör ett quiz efteråt.

Från och med måndag så börjar år 2 med sina läkarundersökningar och vaccinering av eleverna. Ni som ska börja ni har fått hem ett brev redan. Första gänget är nu på måndag 1/3. Viktigt att det är bara en förälder som ska följa med. Föräldern kommer in genom huvudentrén och möter upp barnet vid skolsköterskan. Det blir på måndagar, Maria tar 10 barn på en dag. Har ni eventuella funderingar kring ditt barns hälsa så har ni då möjlighet och fråga läkaren.

Nu är det bara en vecka kvar till sportlovet, våren är snart här. Ha en fin helg J Mvh Zsofi, Ullis, Moa och Eva


V9

måndag

läxa

tisdag

idrott inomhus

onsdag

läxhjälp,

torsdag


fredag

läxförhör


En lila blomma

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad