Kontakt

År 2

I klass 2 går det 24 elever. Klasslärare är Camilla Engh Berglund och Lena Altberg.

Veckobrev v. 3

Hej därhemma!

Då har vi gjort den första hela veckan på denna termin. Vi har firat Mio som har fyllt år! Grattis Mio och hoppas du hade en bra födelsedag!

På svenskan har vi arbetat med ordklasser och lärt oss hur en tidningsartikel är uppbyggd med rubrik, ingress och brödtext i Diamantjakten. Vi har arbetat med månader i Veckans Ord 2-boken, läst bänkbok och arbetat i Uggleboken. Vi har varit till biblioteket och lånat nya bänkböcker. Vi har skrivit meningar om veckans ord som denna vecka varit köket, skolväskan, bussen, jacka och väska. Vi har skrivit och ritat vad vi gjort den här veckan i Veckoboken. På matten har vi räknat addition i Safari och haft problemlösning.

På tekniken har vi filmat med Ipad. Eleverna fick parvis en leksaksbil som de fick filma i olika sekvenser för att sedan spela upp som vanligt, i slowmotion och snabbt. Vi pratade sedan om när man kan använda sig av detta i videosammanhang. På bilden har eleverna fått rita ett porträtt av en bänkkompis. Svårigheten med det var att eleverna inte fick titta på papperet utan de fick rita med papperet under bänken. De fick sedan färglägga porträttet och nu hänger de i korridoren så fina.

På engelskan har vi sett ett avsnitt ur ”Pick a colour” som handlade om ”Outdoor”. Vi pratade efter filmen om vilka djur som lever i skogen och skrev upp dem på tavlan. Vi började med en ny form av glosförhör nu i fredags. Vi har börjat spela Quizlet på Chrome Books där man tillsammans med en kompis kryssa i rätt svar från glosorna.

På SO har vi pratat om att flytta mellan länder. Vi har läst en text om en tjej som flyttade till Finland och vi diskuterade hur det kan kännas att behöva flytta. Vad kan vara jobbigt? Vi arbetade sedan i ett häfte som handlade om att flytta. Vi har sett några avsnitt ur Lilla Aktuellt och diskuterat innehållet.

På NO har vi fortsatt att arbeta med sinnen där vi den här veckan arbetat med lukt och smak. Eleverna fick lukta och smaka på tre olika saker. De fick sedan skriva om det i sin NO-bok. De fick även skriva sina hypoteser på ett papper.

Veckans ledtråd till Grej of the day var ”Kvinna som tidigt fick luft under vingarna”. Det är ju Amelia Earhart som var den första kvinnan att flyga över Atlanten. Vi spelade Kahoot där vi tillsammans med en kompis svarade på frågor som sammanfattade veckan som har varit.

Nästa vecka kommer vi att börja med matteläxa. Matteläxan ges ut på måndag och tas med till skolan på torsdag tillsammans med läsläxlappen.

Ni kommer att få en skolenkät hemskickad på Admentum som vi gärna vill att ni svarar på. Vi har nu fått två föräldrarådsrepresentanter. Det är Veras mamma och Sigges pappa ni kan kontakta om det är något ni vill ta upp till föräldrarådet. Tack till er två föräldrar!

Nästa vecka v. 4:

Måndag: Läsläxa. Nya glosor. Matteläxa.

Tisdag: Ta med läsläxan till skolan. Uteidrott. Ta med skridskor och hjälm om du har. Ny läsläxa.

Onsdag: Ta med läsläxan till skolan. Ny läsläxa. Läxverkstad. Vi meddelar om ditt barn behöver stanna.

Torsdag: Ta med läsläxa, läsläxlapp, matteläxa och glosbok till skolan.

Fredag: Glosförhör.

Trevlig helg önskar Camilla, Lena och Maria!

En lila blomma

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad