Kontakt

År 2

I klass 2 går det 23 elever. Klasslärare är Camila Engh Berglund och Lena Altberg

Veckobrev v. 41

Hej alla föräldrar!

Då har vi gjort en vecka igen där eleverna var lediga i torsdags.

På svenskan har vi i Diamantjakten arbetat med olika fotbollsord och sammansatta ord. Vi har spelat ett spel med sammansatta ord där eleverna i grupper om fyra skulle samarbeta och leta sammansatta ord och skriva dessa på en whiteboardtavla. Vi har skrivit meningar om veckans ord som denna vecka var: fotboll, match, träna, nicka och ljugit. Vi har sammanfattat veckan med att skriva meningar i Veckoboken. Vi har arbetat i Veckans ord 2-boken där vi tränat på att skriva siffror med bokstäver. Det är många elever som har kommit igång med läsningen riktigt bra nu och har fått upp ett bra läsflyt. Jättebra jobbat med läsningen hemma!

På matten har vi tränat på tiokompisar och hur man kan använda sig av dessa tiokompisar med större tal. På engelskan har vi sett ett avsnitt ur Pick a colour som handlade om mat. Alla fick säga sin favoritmaträtt på engelska och sedan skrev vi upp alla maträtter på tavlan och sedan sa vi orden tillsammans. Eleverna fick sedan gå runt i klassrummet och fråga varandra vilken maträtt de tycker bäst om. De fick säga ”What food do you like”? och sedan svara ”I like …” Vi har haft glosförhör och eleverna är så duktiga. Bra tränat hemma!

På SO har vi fortsatt att arbeta med pengar. Vi har sett en PPT (bildspel) och diskuterat vad olika varor och tjänster kan kosta. På tekniken har vi programmerat på våra Chrome Books. På bilden har vi fortsatt att arbeta med Lim-Johan. Vi har sett på bilder på Lim-Johan och pratat om hans liv och hans verk.

På musiken har vi lyssnat på musikstycken och talat om vilka instrument vi hörde. Vi har sedan målat och klippt ut instrumentet vi hörde och sedan klistrade vi fast detta instrument på ett papper. Vi har sett ett program från ur.se som hette ”Trumpet” som handlade om en trumpet som blev kidnappats av en elak vaktmästare.

Veckans ledtråd till Grej of the day var ”Sparas för framtiden”. Det är ju våra fina världsarv som är kultur-och naturarv som anses vara unikt och vittnar om jordens och människans historia och som finns i hela världen. Det finns över 1000 världsarv i hela världen. I Hälsingland finns exempelvis våra vackra Hälsingegårdar som finns på UNESCOS:s världsarvslista.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen.

Nästa vecka v. 42:

Måndag: Läsläxa. Nya glosor.

Tisdag: Ta med läsläxan till skolan. Idrott. Ta med inneidrottskläder och handduk. Ny läsläxa.

Onsdag: Ta med läsläxan till skolan. Ny läsläxa. Läxverkstad. Vi talar om ifall ditt barn behöver stanna kvar.

Torsdag: Ta med läsläxa, läsläxlapp och glosbok till skolan.

Fredag: Glosförhör.

Trevlig helg önskar Camilla, Lena och Maria!

En lila blomma

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad