Kontakt

År 2

Klasslärare i klass 2 är Ullis Witt och Zsofi Johnson

Veckobrev vecka 38

Obs.: Lovdag måndag, 21.september

Hej därhemma,

Vi jobbade med mycket spännande den här veckan.

På svenskan har vi läst kapitel 4 i Diamantjakten och fick veta varför mamma letade efter Maj-Björn: hon har ju gömt mormors diamantring i den och nu var nallen borta. Hur ska det här lösas nu? Mycket spännande för oss och för ABC-klubbens medlemmar i boken.

Vi har jobbat med att ställa frågor med frågeord och utan frågeord. Eleverna var jätte duktiga att ställa frågor om en bild i arbetsboken.

På matte har vi tränat på både addition och subtraktion (plus och minus) upp till 100 med 10hopp. Nästa vecka ska vi börja med alla tal från 0-100. Vi hann med lite problemlösning också. Hela klassen jobbade i små grupper och fick lösa ett problem som handlade om glassbilen och olika sorts glassar.

På idrotten har vi orientering två veckor till ute, det gick jättebra att läsa karta och hitta alla Pokemons.

På SOn har vi jobbat med trafiken och kopplade ihop med bilden och gjorde fina collage: klippte och byggde upp en liten by.

På NOn har vi lärt oss mycket om planeten Mars och har sett en film om Curiosity, som är en rymdfarkost som forskar uppe på Mars.

På musiken har vi lärt känna Boomwhackers som är en slags musikinstrument: plaströr på olika längd som har olika ljud när man slår med den på någonting. Vi har även spelat Lilla snigels melodi på dem, efter några försök gick det jättebra. Det kräver koncentration och samarbete.

På engelskan har vi tittat igen på The Game. Andra delen handlade om siffror och färger.

Vi har börjat på med Bedömningsstödet, vi hoppas att vi hinner läsa med alla barn under nästa vecka.

Det var roligt att träffa er föräldrar som var med på en lite kallt och blåsigt uteföräldramöte, vi har mailat ut minnesanteckningar till er.

Hoppas på en solig och mindre blåsigt helg och vi ser fram emot att träffa eleverna på tisdag igen,kom ihåg idrottskläderna bara :)

Det finns nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheterna, läs gärna igenom nya riktlinjerna.

https://www.ovanaker.se/omkommunen/krisochsakerhet/informationomcoronaviruset/nyhetsarkivforcoronaviruset/tillvardnadshavareiovanakerskommuntestabarnochungdomarforcovid19.5302.html

 

måndag

lovdag

tisdag

idrott:idrottskläder,handduk,vattenflaska--läxa delas ut

onsdag

läxhjälp

torsdag


fredag

läxförhör

En lila blomma

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-18 12.30