Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 17 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 9

Hej därhemma!

Då har vi gjort sista veckan innan sportlovet. Tiden går fort. Vi kommer att börja med nationella prov direkt efter sportlovet. Som jag sagt tidigare beviljas ingen ledighet under veckorna 11-20.

Den här veckan har vi skrivit faktatexter på svenskan, vi har läst bänkbok och några elever har skrivit sagor. Vi har även haft bokrecensioner.

På matten har vi repeterat bråk, räknat division och räknat area. Vi har även spelat Mattematchen på datorerna. På SO har vi börjat med stenåldern. Vi har sett filmer, läst i ett läshäfte och svarat på frågor om texten i ett häfte. Vi har pratat om för- och nackdelar med att leva på stenåldern. Det var många intressanta synpunkter från eleverna på dagens tekniska samhälle och att man förmodligen lekte mer på stenåldern än vad man gör idag. Vi kommer, som jag skickat hem en lapp om, avsluta arbetet med forntiden med en forntidsdag där vi bl. a. ska laga soppa, baka bröd och tillverka ett halsband. Detta ser vi fram emot!

På NO har vi fortsatt med kroppen. Vi har programmerat på datorerna i ett program som heter code.org. Vi har varit på vernissage hos 2:orna där vi tittat på alster om Roald Dahls ”Stora vänliga jätten”. Det var jätteroligt! Vi avslutade veckan med att skriva i Veckoboken och Veckans ord-boken. Vi hade glosförhör på Quizlet och sammanfattade veckans ämnen genom att spela Kahoot.

Vecka 10: Sportlov.

Trevlig helg och ha ett skönt sportlov önskar Camilla och Maria!

Schema vecka 11.

Veckodag

Aktivitet

Måndag: Läsläxa, glosor och matteläxa (6:ans tabell). Bad. Ta med badkläder och handduk.Tisdag: Slöjd.Onsdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk.Torsdag: Ta med läsläxan till skolan.Fredag: Ta med glosboken till skolan.
Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-02-28 14.00

Tyck till om sidan