Kontakt

År 3A

I klass 3A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 37

Hej därhemma!

Vi kommer att börja med läsläxa igen nästa vecka. Vi gör som förra året, måndag – torsdag. Eleverna får läsläxa och läsläxlappen på måndagar, läser hemma och tar med boken till skolan varje dag då vi läser nya sidor. På torsdag tas läsläxlappen och boken med till skolan. Läsläxlappen ser lite annorlunda ut i år. Jag vill gärna att ni föräldrar skriver i pratbubblan längst ner hur läsningen gått.

Den här veckan började vi som vanligt med en måndagspromenad. Tänk på att ta med regnkläder till skolan då vi är ute på rasterna! Kan också vara bra att ha inneskor då det blir ganska blött i kapprummet. Vi började den här veckan med att ha hemlig kompis igen. Detta är mycket uppskattat och bra för eleverna. De är så snälla och hjälpsamma mot varandra. Den här veckan har vi fortsatt att träna läsförståelse där vi läst bänkbok och återberättat för en kompis. Vi har tränat på att sätta ut stor bokstav och punkt i en text. Vi spelat ”finn 10 fel” där vi tränat på att skriva meningar.

På matten har vi fortsatt med talsorter och räknat upp till 1000. Vi har även haft olika stationer där vi spelat spel från Roliga lådan, räknat matte på Elevespel, räknat på en mattespindel samt gjort problemlösning. På SO har vi läst Pojken och Tigern och fortsatt vår resa genom Sveriges landskap och skrivit fakta om dessa. På engelskan har vi fortsatt skriva, måla och prata om ”home”. Vi har haft glosförhör. Vi har även läst instruktioner på engelska och berättat dem för bänkkompisen som ritat efter dessa instruktioner. Konstverken blev monster. På bilden har vi arbetat med textilcollage. Eleverna har fått göra en katt av tyg efter boken ”Pojken och Tigern”. På musiken har eleverna fått lyssna på musik och reflekterat vad de känner och tänker samt lyssnat efter instrument. Vi har tittat på ett avsnitt från ”Programmera mera” och lärt oss om algoritmer.

Vi har börjat arbeta i Nyckeln till skatten-boken. Veckans ledtråd till Grej of the day var ”flygplan blev terrorvapen”. Det är ju 11 september-attackerna för 18 år sedan. På slöjden fick eleverna fortsätta med sina barkbåtar. Vi sprang Skoljoggen nere i Öjeparken. Eleverna var jätteduktiga! Vi avslutade veckan med att repetera veckan som gått med att spela Kahoot och titta på Lilla Aktuellt.

Obs! Ingen idrott nästa onsdag då det är friidrottsdag för mellanstadiet. Inga idrottskläder och handduk behövs. Vi leker lekar på skolgården istället.

Föräldramöte torsdagen den 3 oktober kl. 18.00.

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!

Schema vecka 38

Veckodag

Aktivitet

Måndag: Ny läsläxa och glosor. Idrott. Ta med uteidrottskläder och handduk.Tisdag: SlöjdOnsdag: Ingen idrott.Torsdag: Ta med läsläxlappen och läsläxan till skolan.Fredag: Glosförhör. Ta med glosboken till skolan.
Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-12 15.49

Tyck till om sidan