Kontakt

År 2B

I klass 2B går det 14 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm.

Veckobrev v 20

Datum att lägga på minnet:
Torsdag 30/5 – lovdag (kristi himmelfärdsdag)
Tisdag 4/6 – fotbollsdag
Torsdag 6/6 – lovdag (nationaldagen)
Tisdag 11/6 – skolavslutning kl 10
___________________________________________________________________________________________
Hej där hemma!

I torsdags fick vi en härlig dag tillsammans med 1an, 2A och 3an. Gymnasieprogrammet ”barn och fritid” höll i en aktivitetsdag på förmiddagen. Vi gick runt till olika stationer och fick göra många roliga uppdrag i mindre grupper.

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med kroppens muskler på NO. Visste ni att vi har ca 650 muskler i kroppen? Det är mer än dubbelt så mycket som antalet skelettben.

På matten har vi fortsatt att arbeta med att räkna med tal upp till 500. Vi har också tränat extra på talets uppbyggnad med hundratal, tiotal och ental.

På musiken har vi nu börjat träna för fullt på skolavslutningssången. Vi djupdyker i sångtexten för att förstå vad sången handlar om och tränar, tränar och tränar.

Den här veckan, på tekniken, har vi byggt olika konstruktioner med hjälp av kikärtor och tandpetare. Lite pilligt och klurigt, men många upptäckter gjorde vi. Vi upptäckte att ju bredare grunden är desto stabilare blir konstruktionen. Det blev många fina byggnader och det var intressant att se hur många lösningar eleverna hade för at bygga så stabilt som möjligt.

På SO har vi fortsatt med ”förr och nu”. Vi har kikat på filmen ”Rasmus på luffen” där vi fick möta luffaren Oskar och hur hans vardag på luffen ser ut. Vi letade skillnader och likheter mellan hur vi lever och hur Rasmus och Oskar levde i filmen. När vi ändå var inne på hur en luffares liv kunde se ut så fick vi på bildlektionen testa på att göra luffarslöjd. Luffarslöjd gör man olika saker i ståltråd som luffarna sålde för att kunna tjäna en liten slant förut. Vi gjorde jättefina trollsländor.

Rundturen på Hembygdsgården blev inställd den här veckan och vi ska istället få komma dit nästa vecka. Det ska bli spännande att få titta in och se hur ett hem kunde se ut förut.

På svenskan har vi även denna vecka haft boksamtal med 2A. Den här gången har vi fokuserat på miljön. Vart berättelsen utspelar sig någonstans och hur platsen/platserna beskrivs i boken. Vi har också skrivit egna berättelser med fokus på att använda punkt, stor bokstav på rätt plats och mellanrum.

Den här veckans ”grej of the week” har handlat om intelligenta vattendjur – delfiner. Delfiner är lätta att dressera och används ofta i shower där delfinerna gör många olika konster. Visste ni att det finns 34 arter av delfiner och att späckhuggaren är en av dem?

Nästa vecka v 21
MÅNDAG – engelska glosor
TISDAG – afterplugg 14-14.30 och 14.30-15
ONSDAG -
TORSDAG – idrott (utomhus)
FREDAG - glosförhör

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-05-17 18.23

Tyck till om sidan