Kontakt

År 3B

I klass 3B går det 14 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm.

Veckobrev v 37

Hej där hemma!

Den här veckan har vi fortsatt att läsa ur ABC-klubben och svarat på frågor och diskuterat kring kapitlet. Vi har fått läsa om ”den försvunna skatten” som har varit försvunnen sedan den grävdes ner av Ingjald. Sedan dess är det ingen som har hittat skatten.

På matten har vi fortsatt att arbeta med tal upp till 1000 och tiotal, ental och hundratal. Vi har bland annat parat ihop 1000-kompisar, arbetat med hur tal är uppbyggda genom att dela upp talen och gjort en praktisk övning där vi skulle få fram det största möjliga talet och det minsta möjliga.

På SO har vi fortsatt att arbeta om Sverige genom boken ”pojken och Tigern”.

Vi har gjort en musikreflektion på musiken där vi lyssnade på en sång och reflekterade över vad sången fick fram för känslor och vad den fick en att tänka på. Även fast vi lyssnade på samma sång så kom det fram många olika tankar och känslor hos var och en.

På engelskan har vi, två och två, fått ritat ett monster genom att följa engelska instruktioner. Det blev en väldigt aktiv lektion med mycket rörelser.

På tekniken har vi upprepat och färskat upp våra kunskaper i programmering med programmet ”programmera mera”. Vi diskuterade vad en algoritm är för något. Eleverna fick sedan, två och två, skriva ihop en algoritm för att få robotfröken att skriva ”hej” på tavlan. Klurigt med roligt.

Idag, fredag, har vi haft skoljoggen tillsammans med hela skolan. Vi promenerade till Öjeparken och sprang/gick runt där så många varv vi kunde.

Veckans GOTW har handlat om något som hände den 11/9 2001. Det var då ett terrorattentat riktades mot USA och de flesta skyskraporna i World trade center rasade ner. Under veckan var det årsdagen för denna händelse och vi uppmärksammade det genom GOTW.

Vi vill påminna om att idrotten är på måndagar och onsdagar. Det har upprepade gånger varit några som inte har haft ombyte eller handduk med sig. Nästa vecka är det dock ingen idrott på onsdag då Anders är borta.

Nästa vecka v 38

MÅNDAG – idrott (utomhus, ombyte), engelska glosor
TISDAG -
ONSDAG –
Ingen idrott
TORSDAG -
FREDAG –
glosförhör

Trevlig helg önskar Elina och Ninni!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-13 06.39

Tyck till om sidan