Kontakt

År 2B

I klass 2B går det 14 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm.

Veckobrev v 3

Hejsan!

Nu är det fredag igen och veckan har rullat i rasande fart. Denna vecka var det ingen läxa, men nästa vecka kör vi igång igen som vanligt med läsläxa, glosor och matteläxa. I vanlig ordning skickas glosor, matteläxa och läxlappen till läsläxan hem på måndagar och lämnas in senast på fredag.

Under den här veckan har vi fokuserat på att skriva en saga och att använda skrivregler i svenska. Vi har pratat om att beskriva detaljer i sagan. Vi har tillexempel jämfört ”Det var en gång en pojke.” med ”Det var en gång en liten, brunhårig pojke med en grön ryggsäck.” Det var mycket lättare att se pojken framför sig när vi fick veta lite mer om honom. Vi har också repeterat en sagas uppbyggnad och skrivit egna med fokus på problem och lösning.

På engelskan har vi arbetat med sinnen – hörsel, synen, smaken och lukten.

Vi har ännu en gång spelat med tonrören på musiken där vi tränar ensemblespel och takt.

På SO har vi börjat arbeta om religioner. Denna vecka har vi kikat närmare på kristendomen. Vi har bland annat tittat på korta filmklipp, diskuterat och arbetat i religionshäftet. Nästa vecka är det dags för judendomen.

Vi har fått följa med på en vardaglig uppfinnings historia på tekniken – glasögonen. Vi fick veta hur glasögonen såg ut från början och att man, bland annat, i Syrien använde lässtenar av bergskristaller som glasögon innan någon kom på att man kunde slipa glas. Nästa vecka kommer vi prata om friktion.

Veckans grej of the week handlade om ett universalgeni som målade ett leende – Leonaro Da Vinci. Visste ni att Leonaro inte bara var en konstnär som han i nutiden är mest känd för? Han var även en uppfinnare, rådgivare och ingenjör. Visste ni också att Leonardo skrev spegelvänt? Troligen skrev han så för att det var lättare för honom då han var vänsterhänt.

 

Nästa vecka v 4
MÅNDAG – ny läsläxa, läxlapp, engelska glosor, matteläxa.
TISDAG –
ny läsläxa, afterplugg
ONSDAG –
ny läsläxa
TORSDAG –
idrott inomhus
FREDAG –
glosförhör, senast inlämning av läxlapp och matteläxa.

 

Trevlig helg!

 

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-01-18 06.46

Tyck till om sidan