Kontakt

År 2B

I klass 2B går det 14 elever och klasslärare är Elina Falk. I klassen arbetar även Ninni Nyholm.

Veckobrev v 11

Datum att lägga på minnet:

  • 4/4 – öppethus kl 18-19.30
  • 11/6 – skolavslutning

________________________________________________________________________

Hejsan!

Nu har vi dragit igång igen efter en veckas lov! I torsdags sa en elev ”det kändes som om att det var måndag igår!” ja, så är det. Veckorna går så fort och snart står vi där och sjunger vår skolavslutningssång. Men innan dess har vi mycket som ska hinnas göras.

Den här veckan har vi, på svenskan, arbetat med ng-ljudet. Vi har kommit på ord som har ng-ljudet och märkte då att det kan se ut på olika sätt – ng, gn och nk. Vi sorterade in ng-ord i rätt bild – ett reGNmoln, en hiNK och i balloNGer.

På matten har vi tränat på huvudräkning och fortsatt arbeta med multiplikation.

Vi har repeterat helnot, halvnot och fjärdedelsnot på musiken och diskuterat varför de heter just HELnot, HALVnot och FJÄRDEDELSnot.

På engelskan har vi kikat på ett ”the game” som handlade om mat och frukt.

På NO har vi diskuterat vattnets kretslopp och faser. Vi har experimenterat genom att titta på vad som händer med is och snö när vi lägger det i en kastrull på en spisplatta och vad som händer när vattnet blir varmt och börjar koka. Vi har också tittat på hur en vattenmolekyl ser ut och vad som händer med dem i de olika faserna.

På SO har vi fortsatt att arbeta om räddningstjänsten och fokuserat på att göra klart. Nästa vecka ska vi arbeta om något nytt.

Vi har börjat arbeta om ljudet på tekniken. Vad ljudet är för något, hur vi kan höra ljud och hur ljud tar sig framåt. Man brukar säga ”I rymden kan ingen höra dig skrika.” Vi diskuterade varför det är så och kikade på ett avsnitt av ”gnomens guide”.

Den här veckan har vi också arbetat om programmering. Vi har diskuterat att datorer bara förstår 1 och 0 och vad ASCII-koder är för något. Vi har ASCII-kodat våra namn som vi ska arbeta vidare med nästa vecka. Idag, fredag, har vi träffats i våra tvärgrupper där vi har fått testa att programmera en kompis och en beebot.

Veckans ”grej of the week” har handlat om en monstersjö – Loch Ness. Loch Ness ligger i Skottland och är känd för att vara hemmet åt sjöodjuret Nessie. Sedan 1933 har det pratats om att det ska finnas ett sjöodjur i Loch Ness och en bild publicerades som påstods vara en bild på Nessie, men ingen har kunnat bevisa det. Många tror att Nessie är en slags svanödla som levde på dinosauriernas tid medan andra tror att det bara är en säl eller en cirkuselefant som har tagit sig ett dopp i sjön.

Utvecklingssamtalen har dragit igång den här veckan och jag saknar fortfarande tider ifrån några. Påminner om att skriva på lappen vilken tid som passar er och skicka tillbaka.

Nästa vecka v 12
MÅNDAG – engelska glosor
TISDAG – afterplugg 14-14.30 och 14.30-15
ONSDAG -
TORSDAG – idrott (inomhus)
FREDAG - glosförhör

Trevlig helg!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-15 07.33

Tyck till om sidan