Kontakt

År 4A & 4B

I klass 4A går det 17 elever och i 4B går det 17 elever. Klasslärare är Ann Westin, Calle Kopparmalms och Carina Malm.

 

takdropp

Vecka 8

Ännu en vecka har rusat iväg! Vilken tur att vi hann med att njuta av vintervädret i pulkabacken och i skidspåret förra veckan. Nu ser det ut att bli slaskväder ett tag framöver så...vi påminner igen om att packa med extrakläder.

Ma: Vi fortsätter att träna på olika delar i ämnet: talsorter, multiplikation, tidsangivelser och matteord mm under denna vecka.

Eng: Vi har tränat hörförståelse och eleverna har tränat på att skriva en text där de berättar om sig själva och sin familj. Eleverna har även tränat på engelska sambandsord.

Bild: Lisen har valt en text som hon läst och sedan har på stor skärm som alla kan se. Den ska vi sedan illustrera på vårt eget personliga sätt.

NO/Biologi: Vi har jobbart vidare med skelettet och lärt oss bland annat att skelettet behövs för att hålla upp kroppen och det skyddar även ömtåliga kroppsdelar som tll exempel hjärtat och lungorna.

Nu går vi vidare med arbetet kring kroppen genom att läsa och lära oss om hjärtat och blodet.

SO/Historia:Nu följer vi med Ahmed till medeltiden (en serie på medienavet), där han får en sak från medeltiden och ska ta reda på vad det är. Denna vecka har det handlat om brott och straff samt mat. Det presenteras tre olika förslag på vad prylen har använts till, eleverna gissar sedan får de ta del av rätt svar. Olika hibstoriska begrepp från medeltiden har tränats bl.a. på quizelet inför nästa veckas test/prov på dessa. Det går bra att träna hemma också, länk finns i classroom.

Sv: Elevtexterna börjar nu bli färdiga för de flesta (Ashor och sagan). Medan vi väntar in allas texter så har eleverna arbetat med uppdrag på elevspel. Att skriva för hand för att få en tydlig handstil är annat som tränas.

Eleverna fortsätter att lyssna på högläsning av boken "Alex Dogboy". Boken är baserad på en verklig pojke som växer upp i Honduras( ett av världens fattigaste land). Alex blir övergiven av sin mamma och pappa och bestämmer sig för att bli ett gatubarn. Det blir många bra diskussioner med eleverna efter varje läst kapitel.

Linn Lundqvist jobbar i klassen under Calles pappaledighet.

Bad udda veckor.

Viktigt, om ditt barn inte ska bada eller vara med på idrotten av någon anledning så måste ni skicka ett meddelande via Admentum till oss.

Tänk på:

Kläder efter väder, eleverna är ute på rasterna.

Trevlig helg!

Bra att ha koll på under vecka 9

 

4A

4B

Sluttider

Måndag: slöjd

Idrott ute.

Förhör av engelska glosor+15 nya glosor till nästa måndag


Måndag: slöjd


Förhör av engelska glosor

14.20

Tisdag:

Tisdag:


14.00

Onsdag: Bad

Läxverkstad

Onsdag: Bad

LäxverkstadTorsdag:

Torsdag:

Idrott ute

14.20

Fredag: Idrott ute

Fredag: Idrott ute

12.00


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad