Kontakt

År 4A & 4B

I klass 4A går det 17 elever och i 4B går det 17 elever. Klasslärare är Ann Westin, Calle Kopparmalms och Carina Malm

 


VECKA 48

Ni/du som önskar ett utvecklingssamtal men inte bokat: Hör av dig till oss via admentum, telefon eller hälsning med ditt barn, så bokar vi direkt.

På engelskan har vi arbetat med att skriva, eleverna tränar genom att skriva av det kapitel vi kommer att jobba med det ett tag framöver. Vidare gör eleverna om texten till sin egen genom omskrivning.

Matematiken under veckan har handlat geometriska figurer (skapat på datorn bl.a.), mattekluringar och ett avsnitt Spegelvänd, där eleverna sedan provade på att räkna med en abakus (kinesisk kulram) som uppdrag på elevspel.

Under kemin har vi fortsatt med grundläggande kemi. Två olika experiment med brinnande ljus som släckts på olika sätt. Syret som tog slut under de olika glasen, samt koldioxid som bildades när bakpulver och ättika blandades. Koldioxiden la sig som ett täcke över ljuslågan, då koldioxid är en tyngre gas än syrgas.

På SO-lektionerna har vi religion och vi har då tittat på film och läst om de fem största religionerna i världen.

På svenskalektionerna har vi bl.a. skrivit ner en ögonblicksbild av vår tid just nu. En dag i mitt liv, hette uppgiften,där vi fick beskriva den konstiga tid vi just nu lever i. Där vi lärt oss tvätta och sprita händerna, en del av oss har börjat använda munskydd, badet är stängt så ingen simning på schemat just nu, Carina kör just nu fjärrundervisning på sina lektioner, med hjälp av Ann, Felix, Linn och Alva.

De som varit här under veckan har tillverkat sin egen ljuslykta som tändes idag på morgonen.


Idrott/Bad

Viktigt, om ditt barn inte ska bada eller vara med på idrotten av någon anledning så måste ni skicka ett meddelande via Admentum till oss.

Tänk på:

Kläder efter väder, eleverna är ute på rasterna.

Trevlig helg!


Bra att ha koll på under vecka 49


Sluttider

4A

4B


Måndag Idrott inomhus

Läxan lämnas ut

Måndag, Läxan lämnas ut

14.20

Tisdag:

Tisdag:

14.00

Onsdag, Läxverkstad 14.00-14.30


Onsdag, Läxverkstad 14.00-14.30


14.00

Torsdag.

Torsdag idrott inomhus


14.20

Fredag Läxan tillbaka, idrott inomhus

Fredag Läxan tillbaka, idrott inomhus

12.00


Text

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-11-27 10.08