Kontakt

År 6

I klass 6 finns 25 elever. Klasslärare är Anette Ögren och Heidi Bakåsmoen. I klassen arbetar även Felix Karsbo, Lucas Davidsson och Martin Frid.

Hej!

Den här veckan har sexorna fått i uppgift att göra matteproblem till fyrorna. De har gjort många riktigt kluriga uppgifter. Vi får se hur det går för fyrorna att lösa dem!

I SO har vi börjat med att lära oss mer om Europas geografi. Vi tittar på Geografens testamente, Europa och arbetar med uppgifter till varje episod. Nästa vecka ska vi även påbörja en fältstudie, där vi ska studera skolgården lite närmare.

I NO har vi diskuterat hur man kan vara en bra förebild och vilka förebilder som vi har. Vi kan påverka varandra genom att visa andra hur man kan vara miljösmart, t.ex. vara rädda om våra saker och inte slösa på pennor och papper genom att ha sönder dem istället för att använda dem.

På engelskan tränar vi på uppgifter från gamla nationella prov, och har fokus på hur vi kan använda olika språkliga strategier för att förstå och göra oss förstådda, både muntligt och skriftligt.

På svenskan arbetar vi med argumenterande text.

Nu är det höst och ofta dagg i gräset. Det är bra att tänka på att ha kläder efter väder och gärna ett par torra strumpor i väskan om skorna skulle bli blöta under dagen.

Barn- och utbildningschef i Ovanåkers kommun, Christer Andersson, har följande uppmaning till vårdnadshavare i Ovanåkers kommun gällande covid-19:

Till vårdnadshavare i Ovanåkers kommun – testa barn och ungdomar för Covid-19länk till annan webbplats

Trycka på länken för att läsa hela brevet.

Måndag den 21 september är det lovdag. Då är eleverna lediga från skolan.

Mentor för Blå grupp: Heidi

Mentor för Röd grupp: Anette

Trevlig helg!

önskar Heidi, Anette, Felix, Martin och Lucas.

Veckan som kommer: V.37

Måndag

Lovdag (eleverna är lediga)

Tisdag


Onsdag

Slöjd och hemkunskap (blå grupp), Efter plugget

Torsdag

Idrott, språkval och bild

Fredag

Hemkunskap (röd grupp)
Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-18 14.03