Kontakt

År 6

I klass 6 finns 25 elever. Klasslärare är Anette Ögren och Heidi Bakåsmoen. I klassen arbetar även Felix Karsbo, Lucas Davidsson och Martin Frid.

Veckobrev v.47

Hej!

Sexorna jobbade så bra under den gångna veckan att de fick en liten belöning på fredagen! Vi har så smått börjat dela ut BRA-kort tillsammans med specifik positiv återkoppling till eleverna när de visar upp beteende vi vill se mer av. Detta är en del av PBS-arbetet som hela skolan tar del i. BRA-korten klassen samlar gemensamt vill generera i olika överraskande belöningar. I fredags blev de bjudna på saft och pepparkaka. Härligt när alla gör sitt bästa och tar tillvara på tiden, och kul att se att så många också tog eget ansvar och stannade på Efter plugget för att göra klart sina arbetsuppgifter!

Vi hann inte med att ha extra fokus på böcker och författare under Barnboksveckan, men vi har läst mycket i vår högläsningsbok “Det finns inga skridskor i öknen”.

Nu är kodutmaningen på Digitala lektioner över och nästan 13 000 elever deltog i kampanjen. Åk 5 och 6 på vår skola har deltagit och tränat programmering i Scratch. Internetstiftelsen är otroligt glada över detta fantastiska engagemang från alla lärare och elever runt om i Sverige. Stiftelsen skänker härmed 64 660 kronor till Unicef för deras arbete att ge fler barn möjlighet att gå i skolan.

På torsdag börjar vi med det muntliga nationella provet i svenska. Lika som med matten kommer provet att göras i grupper om tre.

Vi kommer ha arbetsplaner de flestaämnen från och med nästa vecka och ett tag framöver. Om eleverna inte hinner göra klart alla uppgifter i skolan, förväntas det att de gör det hemma. Alla är välkomna till att stanna till klockan 15.00 på onsdagar, om de behöver extra tid i skolan.

Måndag den 23 november har sexorna hemundervisning. Det är ett steg i att träna distansundervisning. Corona-läget ser tyvärr inte bra ut. Smittspridningen ökar kraftigt. För mer info läs meddelandet i Admentum från våra rektorer.

Tisdag den 24 november är det studiedag.

Åk 6 klasstelefon: 070-246 67 91.

v.48

måndag Idrott inne och musik

tisdag Obs! Inget bad. Simhallen stängd.

onsdag Slöjd och hemkunskap (blå grupp)

Efter plugget

torsdag Idrott inne, språkval och bild

NP i svenska

fredag Hemkunskap (röd grupp)

Obs! Inget extra bad.

Håll i, håll ut, håll avstånd

Ha en bra vecka!

önskar Heidi, Anette, Felix, Martin och Lucas.

 

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-11-15 18.16