Trygg i Ovanåker - Sommaren 2023

Trygg i Ovanåker heter satsningen vars syfte är att skapa trygghet bland våra unga i kommunen. Allt från aktiviteter som kubbspel eller helt enkelt bara vuxna som finns närvarande på byn under de sena sommarkvällarna.

De som finns ute i sommar är bekanta ansikten bland våra ungdomar, bland annat fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten. De flesta ingår i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår.

Personal från projektet kommer att finnas i både Alfta och Edsbyn under fredagar och lördagskvällar, från 19 maj till och med 19 augusti. Det kommer att ordnas olika aktiviteter som exempelvis kubbspel, korvgrillning och liknande. En del kvällar finns personalen där bara för att man ska kunna komma förbi och prata.

Jag vill hjälpa till! Hur gör jag?

Är du förälder, annan vuxen eller varför inte en senior som vill bidra till en ökad trygghet bland våra unga? Välkommen att ansluta till trygghetsvandrarna!

För att veta vilka som kommer att vara ute och kunna sammansluta med dem utepå byarna Alfta och Edsbyn, gå med i facebookgruppen Trygg i Ovanåker Länk till annan webbplats.som uppdateras. Eller bara gå ut på en promenad, cykelrunda så träffar ni säkerligen på dem.

Senast uppdaterad