Kontakt

Trygg i Ovanåker

Att vuxenvandra kan vara en bra chans att få bättre insyn i ungdomarnas värld. När vuxna finns ibland ungdomar på gator och torg sent på kvällar och nätter får det en lugnande effekt på hela miljön.

Ökad trygghet

Under sommarmånaderna fredag och lördag kvällar/nätter finns våra trygghetsvandrare utepå i vår kommun. De som finns ute om kvällarna är bekanta ansikten bland våra ungdomar, bland annat fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten.

De flesta ingår i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår. De som vuxenvandrar ordnar aktiviteter som kubb eller korvgrillning, och en del kvällar finns de på plats så att unga bara kan komma och prata.

Jag vill hjälpa till! Hur gör jag?

Är du förälder/vuxen som vill bidra till en ökad trygghet bland våra unga? Välkommen att ansluta till trygghetsvandrarna. För att veta vilka som är ute bland de unga och läsa om andra Trygghetsfrågor och få information , gå med i facebookgruppen Trygg i Ovanåker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Reflexvästar och väskor

På fritidsgårdarna finns det Trygg i Ovanåker-reflexvästar i olika storlekar samt ryggsäckar innehållande information och första hjälpen-kit. Det är inget tvång att bära varken västar eller ryggsäck men möjligheten att låna dessa finns.

Vuxenvandring för vårdnadshavare

Läs mer om vuxenvandring för vårdnadshavare Öppnas i nytt fönster.

Mer information

Informationsblad om Trygg i Ovanåker Pdf, 301.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Trygg i Ovanåker - Facebookgruppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdarnas instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsas instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Folkhälsans Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn, 0271-570 23
E-post, therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad