Kontakt

Trygg i Ovanåker

Att vuxenvandra kan vara en bra chans att få bättre insyn i ungdomarnas värld. När vuxna finns ibland ungdomar på gator och torg sent på kvällar och nätter får det en lugnande effekt på hela miljön.

Ökad trygghet - satsningen fortsätter

Insatsen ökade tryggheten bland våra unga och i ungdomsdialog prioriterades högt. Därav fortsätter satsningen på Trygg i Ovanåker!

De som fanns ute om kvällarna var bekanta ansikten bland våra ungdomar, bland annat fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten.

De flesta ingår i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår. De som vuxenvandrar ordnar aktiviteter som kubb eller korvgrillning, och en del kvällar finns de på plats så att unga bara kan komma och prata.

trygg i ovanåker- jacka

Jag vill hjälpa till! Hur gör jag?

Är du förälder/vuxen som vill bidra till en ökad trygghet bland våra unga? Välkommen att ansluta till trygghetsvandrarna. För att veta vilka som kommer att vara ute och vilken tid de kommer att träffas, gå med i facebookgruppen Trygg i Ovanåker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som uppdateras inför varje helg, hela sommaren.

Utöver att vuxna kommer att vistas i Alfta och Edsbyns centrum kommer även MBU-motorburen ungdom att hålla öppet (torsdagar 19:00-22:30, fredagar och lördagar 20:00-00:30).

Fritidsgårdens personal är utomhus på olika platser inom kommunen varje torsdag kväll och håller i aktiviteter. Dessa förmedlas via deras sociala kanaler. (ca tider 19:30-23:00) om det är dåligt väder håller de till inne vid fritidsgårdarna.

Reflexvästar och väskor

På fritidsgårdarna finns det Trygg i Ovanåker-reflexvästar i olika storlekar samt ryggsäckar innehållande information och första hjälpen-kit. Det är inget tvång att bära varken västar eller ryggsäck men möjligheten att låna dessa finns.

Mer information

Informationsblad om Trygg i Ovanåker Pdf, 301.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Trygg i Ovanåker - Facebookgruppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdarnas instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsas instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Folkhälsans Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn, 0271-570 23
E-post, therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.