Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Sussie Rosenqvist

Friluftsinspiratör - Vardagsnära natur

Sussie Rosenqvist från Alfta. Hon älskar att kunna röra sig fritt ute i skog och mark, bland blåbärsris, knöliga stigar och spårade skidspår.

Sussie vill inspirera andra att se det lilla, utan en massa utrustning och att friluften och naturen finns närmare än vi tror.

- Bara att få plocka lite blåbär eller cykla efter en grusväg kan ge så otroligt mycket harmoni och livsglädje, berättar Sussie. Här följer en kort intervju:

Vad är friluftsliv för dig?

Friluftsliv för mig ska vara enkelt, nära, med ett intressant mål att besöka och möjligen med en god matsäck. En led att följa kanske och med en hög bergstopp med utsikt som avslutning.

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

Mina favorit friluftsaktiviteter är löpning/vandring i skog och mark, gärna upp på ett berg. Lite längdskidåkning. Önskar att jag blir lite modigare i kajaken....som jag drömmer om att köpa.

Vilket är ditt bästa tips att ha i ryggsäcken?

Mitt bästa tips att ha med i ryggan är en flaska vatten, en kexchoklad och ett glatt humör att ta fram när det är lite tufft därute..

Vad tror du krävs för att fler ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

Ordnade aktiviteter inom olika områden som paddling, löpning, fiske, promenader, stavgång, cykling och kanske enklare utematlagningskurser.

Helst gratis och nära, lätt att ta sig till aktiviteten. Märka upp leder/spår/stigar bättre och visa upp dem på sociala medier.

Sociala medier tror jag är ett bra verktyg att nå ut åsså ta hjälp av friluftsinspiratörerna såklart :).

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad