Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Elin Englund

Friluftsinspiratör - Vardagsnära natur

Elin Englund bor i Edsbyn, hon ser vardagsnära natur som återhämtning och energipåfyllning, men främst familjetid.

Vad är friluftsliv för dig?

Friluftsliv för mig handlar om välmående, upplevelser och att samla energi. Jag mår väldigt bra av att vara ute i naturen, och jag älskar att upptäcka och utforska nya ställen. Det blir också ett mysigt tillfälle att umgås med familjen och/eller vänner.

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

Jag tycker mycket om att fjällvandra eller att vandra i skogen - både kortare och längre vandringar är lika härliga. Helst med en termos kaffe och lite fika, eller någon spännande måltid, tillsammans med familjen och några vänner. 

Sen älskar jag att bada och att paddla SUP. Vi spenderar många dagar i och på vattnet under sommaren. 

Även att laga mat i naturen är underbart och roligt. Vi försöker ofta hitta lite nya spännande maträtter och recept att testa på att tillaga utomhus, och allt smakar ju så mycket godare när man både tillagar och äter det ute i naturen.

Vilket är ditt bästa tips att ha i ryggsäcken?

Det beror lite på vilken typ av aktivitet vi gör, men en flaska med vatten finns alltid med, lika så en termos kaffe och något litet gott. Eftersom vi ofta har barnen med oss ser vi även till att ha med plåster, en toarulle och några små "mutor" om orken tryter. 

Övriga bra-att-ha-saker som vi oftast har med oss är; en friluftskniv, tändare/tändstickor, en skräppåse (både till eget skräp och annat man kan hitta i naturen), kåsor. Sen kan det ju även vara ett tips att ha med lite myggmedel. =)

Vad tror du krävs för att fler ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

Jag tror att man behöver visa att det inte behöver vara speciellt krångligt. Det finns mycket man kan göra i närområdet, som varken kräver mycket planering, speciella saker eller behöver vara så omfattande eller ta lång tid. Många gånger är det bättre att börja i det lilla och sen avancera allt eftersom. 

Jag tror att det också är bra om man kan visa på det breda utbudet av olika friluftsaktiviteter som faktiskt finns, stort som smått, enkelt som avancerat. Att väcka idéer och skapa nyfikenhet.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad