Kontakt

Anhörigstödet, stöd till dig som stödjer

Anhörigstödet i Ovanåkers kommun finns till för att underlätta för dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående.

Som anhörig är du ovärderlig men ibland behöver också du få stöd. Anhörigstöd kan ges både tillfälligt och mer regelbundet. Anhörigstödet är individanpassat och omfattar alla åldersgrupper och verksamheter inom socialtjänsten. Det kostar ingenting att prata med oss eller besöka oss. Du kan vara anonym och vi har tystnadsplikt.

Samtalsgrupper och aktuella händelser

Vi har kurser och samtalsgrupper om bland annat demens och kognitiva sjukdomar . Hör av dig till oss för mer information och intresseanmälan.

Anhörigstödet erbjuder bland annat

  • Information
  • Avlösning för äldre i eller utanför hemmet
  • Råd och vägledning
  • Anhörigträffar och samtalsgrupper
  • Föreläsningar och utbildningar
  • Förmedla kontakt med kommunens verksamheter, föreningar och andra
    organisationer.

Känner du någon som drabbats av psykisk ohälsa eller har en psykisk funktionsnedsättning?

Anhörigstödet i Ovanåkers kommun vill gärna veta vilket stöd som anhöriga till personer med någon form av psykisk ohälsa skulle vilja ha. Fyll gärna i dina önskemål och förslag om olika stödinsatser via vårt webbformulär eller ladda ner enkäten Pdf, 708.8 kB., skriv ut och posta den till oss.

Besök oss

Välkommen att besöka oss i Edsbyn eller Alfta för en pratstund eller för att få information. I Alfta på vår lokal i Engmansgårdarna har vi Drop-in tider.

Alfta

Engmansgårdarna, Gamla Anneforsvägen 13
Drop-in mellan kl 13:30 -15:30.

Våren 2024: 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 7/5, 21/5, 4/6.

Edsbyn

Gyllengården, Gyllenvägen 26

Boka en tid

För att boka tid, ring oss på tfn 0271-571 01 eller 571 05.

Kontakta vår anhörigsamordnare

Fyll i formuläret för att kontakta vår anhörigsamordare. Om du vill att anhörigsamordnaren ska kontakta dig så kan du ange det i formuläret så blir du kontaktad så snart som möjligt.

Vill du bli kontaktad av anhörigsamordnaren?
Vill du bli kontaktad av anhörigsamordnaren?


Information om personuppgiftsbehandling

Anhörigstödet i Ovanåkers kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsför-ordningen GDPR, med stöd av socialtjänstlagen 5 kap, 10§.

De personuppgifter som vi behandlar är namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Eventuella personuppgifter som anges i fritextfält kan komma att behandlas. Dina personuppgifter behandlas enbart för att kunna hantera det ärende du vänt dig till oss med. Uppgifterna raderas när din kontakt med oss har upphört.

Personuppgifterna kommer inte att föras över till tredje land (stat som inte ingår i Europeiska unionen).

Du har rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. För information, kontakta Ovanåkers kommun, e-post kommun@ovanaker.se eller tfn 0271-570 00 (vx). Om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kontakta i första hand vårt dataskyddsombud via e-post, dataskyddsombud@kfhalsingland.se. Anser du fortfarande att dina personuppgifter behandlas på ett felaktigt sätt, kontakta tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Om du har lämnat samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter har du när som helst rätt att återkalla ditt samtycke till behandlingen. Ett återkallande påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades. Kontakta i så fall den verksamhet som du gett ditt samtycke till.

 

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar.

Tyck till - lämna dina synpunkter här.

Kontakt

Anhörigsamordnare

Tfn 0271-571 01, måndag-fredag kl. 08.00–16.00
E-post anhorigstod@ovanaker.se

Anhörigstödjare

Tfn 0271-571 05

Besöksadress

Gyllengården
Gyllenvägen 26
828 33 Edsbyn

Senast uppdaterad