Kontakt

Intresseanmälan för att vara kontaktperson enligt LSS

Vi söker personer från 18 år och uppåt som är intresserade att några timmar i veckan ge en medmänniska en rikare tillvaro.

Att vara kontaktperson är att vara ett stöd i vardagslivet till en medmänniska med någon form av funktionsnedsättning. En viktig uppgift är att hjälpa till att bryta personens isolering genom samvaro och genom att ge hjälp att delta i fritidsaktiviteter.

Kvalifikationer

Några särskilda formella krav finns inte, men du ska ha intresse för människor, förmåga inför uppdraget och känna empati. Att skapa ett ömsesidigt förtroende, så att båda parter känner trygghet i kontakten, är viktigt. Du ska vara beredd att bygga upp en relation som varar en längre tid.

Att vara kontaktperson är ingen anställning, utan ett uppdrag där man får ett mindre arvode samt en omkostnadsersättning. Du har tystnadsplikt i uppdraget.

För att kvalitetssäkra att brukaren får den insats genom kontaktperson som den är beviljad fyller kontaktpersonen i en aktivitetsrapport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. varje månad och skickar in. Aktivitetsrapporten finner du här nedanför.

Gör en intresseanmälan

Skicka gärna in en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så kontaktar vi dig och ger mer information och svarar på dina frågor. Då detta är en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är det inte säkert att just du får ett uppdrag trots visat intresse.

Aktivitetsrapport

Har du problem att fylla i e-tjänsten kan du ladda ner och fyll i aktivitetsrapporten  Pdf, 163.4 kB, öppnas i nytt fönster.och sedan skicka in den.

Kontakt

Enhetschef

Camilla Roos
Tfn 0271- 573 05
E-post camilla.roos@ovanaker.se

Senast uppdaterad