Socialjouren

Råkar du ut för akuta problem efter att socialtjänsten har stängt som inte kan vänta till ordinarie öppettider kan du kontakta socialjouren. Det kan handla om ett barn som riskerar att fara illa i sin hemmiljö, en missbrukare som akut måste tas om hand eller att en person är utsatt för hot/våld.

Vid akuta nödsituationer när det är fara för livet ska du ringa telefonnummer 112.

Om det uppstått en situation som inte kan vänta till nästa vardag kl. 08.00, när den ordinarie verksamheten i socialtjänsten öppnar, kan du kontakta Socialjouren.

Kommunvägledningens/socialtjänstens öppettider 

Ring Socialjouren på telefon 026 - 10 02 25

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag kl. 17.00–23.00

Fredag kl. 17.00–02.00

Lördag kl. 16.00–02.00

Söndag kl. 16.00–23.00

Trettondagsafton, skärtorsdag, Valborgsmässoafton, Dag före Kristi himmels färd och dag före Alla helgons dag kan du ringa socialjouren från kl. 14.30 när socialtjänsten/kommunvägledning har stängt.

När Socialjouren är stängd

Behöver du göra akuta anmälningar när både socialtjänsten och Socialjouren har stängt, ring SOS Alarm 112. SOS Alarm kontaktar då Socialjourens beredskap.

Socialjouren är gemensam för kommunerna Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo, Söderhamn, Bollnäs, Ovanåker, Hudiksvall, Ljusdal och Nordanstig. Den gemensamma socialjouren är stationerad i Gävle.

Senast uppdaterad