Kontakt

Dagverksamhet

Den biståndsbedömda dagverksamheten är till för att underlätta för dig att bo kvar hemma och få möjlighet till en aktiv och meningsfull tillvaro tillsammans med andra. Vi är även till för att avlasta anhöriga och andra närstående i Ovanåkers kommun.

Dagverksamhet Gyllengården i EdsbynFörstora bilden

Syftet och mål

Syftet med dagverksamheten är att skapa en meningsfull dag för dig som gäst hos oss. Verksamheten anpassas efter dina behov.

Målsättning

  • Att ge möjlighet till gemenskap och bryta isolering
  • Att försöka bevara och förbättra de funktioner som finns
  • Att stärka självkänslan
  • Att ge anhörig avlastning​

Dagverksamheten riktar sig till personer med demenssjukdom. Vi använder oss av de vardagliga aktiviteter som man gör i ett hem. Utevistelse, promenader, sång, musik, dans, spela spel, högläsning och utflykter är exempel på andra aktiviteter. Årstider och högtider uppmärksammas. Teman av olika slag förekommer, t. ex. om någon känd författare.

Mjukgymnastik i grupp och individuellt erbjuds förutom ovan nämnda aktiviteter.

Öppettider

Dagverksamheten är (fr.o.m 2020-01-01) öppen alla vardagar (mån-fred). Vi som jobbar här är utbildad omsorgspersonal med bl.a. kompetens inom demens- och strokesjukdomar. När du kommer till oss på förmiddagen så börjar vi alltid med en gemensam kopp kaffe och en smörgås innan vi börjar med någon aktivitet. Lunch äter vi omkring kl. 12.30 och om du vill finns det möjlighet för en liten vila efter lunch. Eftermiddagskaffe dricker vi omkring kl. 14.00. Även kvällsmat serveras för den som föredrar att stanna fram till kl.17.00. Det är du själv som avgör hur lång din dag blir.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar.

Tyck till - lämna dina synpunkter här.

Kontakt

Dagverksamheten

Olof Johanssons väg 10 A
828 33 Edsbyn

Tfn 0271-571 42

Enhetschef, Gyllengården

Malin Öqvist
Tfn 0271-571 21
E-post malin.oqvist@ovanaker.se

Biståndshandläggarna

Tfn 0271-570 00 vx

Telefontid
Måndag, Onsdag, Fredag kl. 08:30–09:30.
Onsdag kl.15:00-16:00.

E-post: bistandsenheten@ovanaker.se

Senast uppdaterad