Kontakt

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse utanför det egna hemmet innebär att du tillfälligt vistas i vårt korttidshem, under kortare eller längre tid. Här kan du läsa mer om vår korttidsverksamhet och vad du bör tänka på inför en korttidsvistelse.

Vår korttidsverksamhet för äldreomsorgen finns på Gyllengården i Edsbyn.

Måltiderna serveras i matsalen och om man vill finns möjlighet att titta på tv eller umgås i vårt allrum. Sommartid är vår härliga balkong ett populärt ställe att tillbringa några timmar på. Hos oss arbetar omvårdnadspersonal och vi finns till för dig dygnet runt.

Nattetid cirkulerar personalen i hela huset.

Vad behöver jag ta med mig på min korttidsvistelse?

Vi tillhandahåller sänglinne och handdukar. Vi tvättar även dina kläder när behov finns. Kom därför ihåg att märka dina kläder och notera gärna vilka kläder du lämnat här hos oss. Vi kan tyvärr inte ansvara för omärkta kläder.

Andra saker som kan vara bra att ha med:

  • Mediciner och aktuell läkemedelslista
  • Dosett, Apo-Dos och recept på mediciner
  • Sjukhusbricka och eventuellt frikort
  • Hjälpmedel som rollator, rullstol, diabeteshjälpmedel, stomihjälpmedel, antidecubitusmadrass etc
  • Blöjor, drag, eventuell urinuppsamlingspåse
  • Kläder som är märkta
  • Hygienartiklar (tvål, tandkräm m.m)

Vad får jag hjälp med under min vistelse?

I insatsen korttidsvistelse ingår personlig omvårdnad, övrig omvårdnad, service, vardagsrehabilitering (innebär att vi utnyttjar situationer och händelser i vardagen för att träna upp och/eller behålla dina funktioner), gemenskap och trevnad.

Om du behöver hälso- och sjukvårdsinsatser under din vistelse på korttids erbjuds du kontakt med kommunens egna sköterskor.

Även rehabiliteringsteamet som består av arbetsterapeut, sjukgymnast och rehabiliteringsassistenter kan bli inkopplade för att hjälpa till med funktionsträning, förflyttningar och hjälpmedel.

I det beslut som handläggaren skickat hem till dig finns bland annat angivet hur lång tid du får vara på korttidsvistelsen.

För att vi på bästa sätt ska kunna bemöta dig och dina anhöriga så vill vi gärna att du fyller i levnadsberättelsen som kommer att lämnas till dig i början av din vistelse hos oss. Du fyller naturligtvis i de uppgifter som du själv vill. Levnadsberättelsen kommer att förvaras i din personakt.

Som anhörig är du välkommen att besöka och ringa oss när du vill.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar.

Tyck till - lämna dina synpunkter här.

Kontakt

Korttidsverksamheten, Gyllengården

Unnesvägen 6 A
828 33 Edsbyn
Tfn 0271-571 35

Enhetschef, Gyllengården

Malin Öqvist
Tfn 0271-571 21
E-post malin.oqvist@ovanaker.se

Biståndshandläggarna

Tfn 0271-570 00 vx

Telefontid
Måndag, Onsdag, Fredag kl. 08:30–09:30.
Onsdag kl.15:00-16:00.

E-post: bistandsenheten@ovanaker.se

Senast uppdaterad