Kontakt

HLT (hälsa, lärande, trygghet) - vi vill ge dig som förälder och ditt barn bästa möjliga stöd

Hälsa, Lärande och Trygghet (förkortas HLT) är ett samarbete mellan hälso- och sjukvård, förskola och socialtjänst. För dig som blivande förälder eller förälder till barn 0-6 år och som under en period i livet kan behöva stöd för att få livet att fungera, erbjuder vi dig hjälp anpassad till just din situation.

Du och ditt barn kan få stöd av oss

Många familjer kan någon gång behöva lite extra stöd för att få livet att fungera. Det kan till exempel handla om att det inte riktigt fungerar i förskolan. Och det kan också vara saker som är jobbiga i familjen som påverkar barnet.

Barn visar på olika sätt när något inte är bra, t.ex. genom ilska, sorg, magont, huvudvärk, stress eller oro. Som förälder är det lätt att känna både förtvivlan och frustration över att ens barn inte har det bra.

Det är vanligt att familjer någon gång hamnar i den här typen av situationer. Inte sällan tänker föräldrar att det borde gå att klara av situationen på egen hand och tycker att det är svårt att ta hjälp av människor utanför den egna familjen.

Erfarenheter visar att ju tidigare som familjer får hjälp, desto snabbare är det möjligt att skapa en positiv förändring. Genom HLT finns det möjlighet att få stöd som är anpassat just för er
situation.

Så går det till att delta i HLT - steg för steg

HLT är ett samarbete mellan Alfta. Länk till annan webbplats. och Edsbyn Länk till annan webbplats. Din Hälsocentral, Barn- och familjehälsan Länk till annan webbplats. den kommunala förskolan, socialtjänsten och er som familj.

Efter ett samtal med dig som förälder eller vårdnadshavare kan vi starta ett stödjande arbete i HLT-teamet. Stödet kan t.ex. vara föräldrastöd, familjesamtal, individuella anpassningar, behandlingar eller andra kreativa lösningar anpassade just för er.

En viktig förutsättning i HLT-arbetet är att ni som familj är delaktiga i planeringen.

Stödet kan t.ex. vara föräldrastöd, familjesamtal, individuella anpassningar, behandlingar eller andra kreativa lösningar anpassade just för er.

Broschyrer om HLT

Kontakt

Har du frågor/funderingar eller vill veta mer om HLT? Då finns det flera personer att ta kontakt med för att få mer information om HLT.

Vänd dig till din BVC-sköterska, din kontakt på förskolan, din kontakt på socialtjänsten eller på familjehälsan.

Senast uppdaterad