Länktips

Här finns länkar till webbplatser där du hittar mer information. Om du vill prata med någon har några webbplatserna chattar.

1177 Länk till annan webbplats.

1177 erbjuder råd om vård dygnet runt på webb och telefon, dygnet runt över hela Sverige. Bakom 1177 står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

Barnens Hjälptelefon (BRIS) Länk till annan webbplats.

Till BRIS kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och numret syns inte på BRIS telefoner. Inget problem är för stort eller för litet. Till exempel om man är ensam, rädd, ledsen eller bara behöver prata med någon vuxen. Bris betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt.

Tfn 116 111

Koll på soc Länk till annan webbplats.

En bra sida som på ett enkelt sätt förklarar svåra saker. Gå in och läs och se filmer m.m.

UMO – ungdomsmottagningen på nätet Länk till annan webbplats.

UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du hitta information om sex, hälsa och relationer och mera.

Tjejzonen Länk till annan webbplats.

Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chatter – Chatten och Ätstörningszonen samt Storasysterverksamheter.

Jourhavande kompis (Röda Korset) Länk till annan webbplats.

Jourhavande kompis är en chattjour för barn och unga upp till 25 år som drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.

Hemsida: www.jourhavandekompis.se Länk till annan webbplats.

Chatta med oss | Röda Korsets Ungdomsförbund Länk till annan webbplats.

Öppettider:
18-21 vardagar, 14-17 helger

Jag vill veta.se Länk till annan webbplats.

Informationen är riktad så att brottsutsatta barn och ungdomar får möjlighet att själva söka information om sin situation och var de kan få hjälp.

Vi hoppas att barn och unga hittar information så att deras situation kan bli bättre och att de berättar för någon om hur de mår och om vad som har hänt.

Senast uppdaterad