Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Sofie Uppegård

Friluftsinspiratör - Vardagsnära natur

För Sofie Uppegård är friluftsliv energipåfyllning. Det finns så mycket i vårt närområde menar hon och att inte göra en sådan stor grej av det!

Vad är friluftsliv för dig?

Friluftsliv för mig är återhämtning och energipåfyllning. Jag mår väldigt bra av att vara ute i skog och mark och behöver det för att orka med vardagen som heltidsarbetande och 3-barnsmamma. Friluftsliv kan också vara tid tillsammans med familjen och vänner. Det behöver inte vara långa utflykter som kräver diverse utrustning utan det bästa är de små, lättillgängliga äventyren. 

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

På sommaren är det promenader, löpning och små utflykter till fots eller med båt. "Hittaut" är också något som hela familjen gör och är ett perfekt sätt att hitta nya favoritställen och komma ut tillsammans hela familjen. På vintern blir det en hel del skridskoåkning och skidåkning. 

Vilket är ditt bästa tips att ha i ryggsäcken?

Det beror såklart på aktivitet och hur länge en planerar att vara ute. Ibland behövs kanske ingenting. Annars är en Vattenflaska viktigt att ha med. Om barnen är med är det också givet att ta med sig fika eller lite godis som muta när orken tryter, vilket den kan göra rätt ofta hos små människor. 😅  plåster och papper är också bra att ha. 

Vad tror du krävs för att fler ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

Att en inte gör en sådan stor grej av det. Friluftsliv behöver inte ta lång tid och det behövs inte heller dyr utrustning eller särskilda kläder. Samt visa på att det finns mycket i närområdet att utforska.


Här samlar vi tips på friluftsliv i kommunen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du information om och länkar till olika idrottsföreningar, friskvårdsverksamheter och gym som finns i Ovanåkers kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad