Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Stina Wåhlen

Friluftsinspiratör - Vardagsnära natur

Stina Wåhlen från Alfta har många olika smultronställen i Ovanåkers kommun som hon gärna tipsar och delar med sig utav.

Vad är friluftsliv för dig?

Att vara i skogen eller på vatten är friluftsliv för mig. Det kan vara en middag med vänner vid ett av kommunens många vackra vindskydd eller njuta av Voxnan från kajaken eller SUPen en vindstilla dag, där vattnet är spegelblankt och fåglarna kvittrar. Att spänna upp hängmattan och titta upp på trädtopparna i stilla gung. Många gånger söker jag avkopplingen när jag gör friluftsaktiviteter.Andra gånger är det backintervaller uppför Nabbaberget eller stigcykling med sambon.

Vilket är ditt bästa tips att ha i ryggsäcken?

En liten hopklämd toapappers rulle, med några varv papper på. Man vet aldrig när man behöver papper. Plus att du kan använda själva rullen att fylla med näver och små pinnar om elden är svår att tända.

Vad tror du krävs för att fler ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

Jag tror att det behövs ställen som är lättillgängliga, som Nabban i Alfta. Där är det många olika människor. Man grillar, leker i skogen, fiskar, åker skridskor och pulka, springer, går, vandrar, badar, cyklar, orienterar, det finns nått för de flesta. Skolan är dit med elever hela året runt, så även om inte de vuxna hittar dit så kan barnen visa vägen.


Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad