Kontakt
Textinformation om barns hälsa

RF - SISU Gävleborg

RF-SISU samverkar och stödjer kommunens olika föreningar och friskvårdsprojekt. Exempel på samverkan är vid föreläsningar under folkhälsoveckan, seniordagar, sommarbandyskolan, fotbollsskolan och rörelsesatsning i skolan.

Personer som idrottar är friskare, begår färre brott och dricker mindre alkohol. Samtidigt minskar den ekonomiska belastningen på samhället. Det visar forskningsrapporten Idrottens samhällsnytta.

Idrotten gör Gävleborg starkare

Vi är övertygade om att idrottsrörelsen gör Gävleborg starkare. All den ideella kraft som sätter barn, unga, vuxna och äldre i rörelse i våra idrottsföreningar bidrar till förbättrad folkhälsa, social sammanhållning och att hålla det demokratiska samtalet igång med folkbildningen som motor. Idrottens ideella krafter bidrar till ett starkare Gävleborg varje dag året runt i klubbstugor, i styrelserum och på arenor i våra tio kommuner.

Idrottsrörelsen i din kommun

I varje kommun bidrar RF-SISU Gävleborg med insatser för idrotten och folkbildningen. I våra kommunblad kan du läsa om den verksamhet, de projekt, folkbildningsinsatser, föreningsstöd och utbildningar vi genomfört i just din kommun under det föregående året.

RF-SISU Gävleborg är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, som utvecklar och stödjer idrotten i Gävleborg. Läs mer nedan.

RF-SISU Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn: 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad