Idrott och motion

Här hittar du information om vilka olika idrottsföreningar, friskvårdsverksamheter och gym som finns i Ovanåkers kommun. I undermenyn hittar du information om andra aktiviteter för motion.

Edsbyns fotbollslag på plan

Fotboll

I kommunen finns flera fotbollsföreningar och de två största föreningarna som även har ungdomsverksamheter är Edsbyns IF FFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Alfta GIF FKlänk till annan webbplats.

Bandy

Edsbyn och bandy är en välkänd kombination och det är Edsbyns IF Bandylänk till annan webbplats som är den enda föreningen i kommunen.

Cykling/MTB

Det finns många fina cykelstigar i kommunen. Här hittar du mer information om cykling i kommunen. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ishockey

I Alfta är det en annan issport som gäller, Ishockey. Alfta GIF Hockeylänk till annan webbplats är den enda hockeyföreningen i Ovanåkers kommun.

Handboll

I kommunen finns två handbollsklubbar för flickor och damer. Klubbarna är Alfta GIF HFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Edsbyns IF HFlänk till annan webbplats.

Innebandy

Vill du spela innebandy kan du göra det i Alfta IBKlänk till annan webbplats. Där finns flera ungdomslag och och två seniorlag.

Orientering

I kommunen finns två orienteringsföreningar. Det är Alfta-ÖSA OKlänk till annan webbplats som har både ungdoms- och seniorverksamhet och Edsbyns OKlänk till annan webbplats.

Tennis och badminton

I tennishallen i Alftalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns två tennisbanor som du kan boka oavsett om du är medlem i föreningen eller ej. Det går även att spela badminton på dessa banor.

Bordtennis

Du som vill spela bordtennis kan kontakta Alfta Bordtennisklubblänk till annan webbplats. I klubben finns både barn- och ungdomsverksamhet samt seniorspel.

Löpning

Edsbyns IF Friidrottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en förening med ett 70-tal medlemmar som tycker om att springa tillsammans. Medlemmar tränar du ihop och många deltar i olika motionslopp.

Skidåkning

Du som gillar att åka skidor kan göra det i Edsbyns Skidklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klubben har många aktiviteter som träningar, tävligar, skidläger och ungdomsverksamhet.

Friskvårdsverksamheter och gym

Vill du hålla flåset uppe och kroppen i trim utan att utöva någon idrott? Då kan du antingen delta i gruppträningar på någon av friskvårdsverksamheterna Edsbyns GF - Gymnastiklänk till annan webbplats eller Alfta Aktivlänk till annan webbplats som också har ett gym där du som medlem kan träna. Andra gym i kommunen finns på Cave Gymlänk till annan webbplats i Alfta, Idrottsparken IPlänk till annan webbplats och Prime Fitness Studiolänk till annan webbplats i Edsbyn.

En korg för discgolf

Discgolf

Har du prövat discgolf? Rekrationssporten där man kastar en disc, kombinerat med tävlingsmomentet, samtidigt som man kommer ut i naturen lockar fler och fler spelare. Föreningen Discgolf Edsbynlänk till annan webbplats har en bana som börjar på höger kortsida av simhallen, vid utomhusbadet

Dans, akrobatik och parkour

Du som gillar att dansa eller utöva akrobatik/parkour kan göra det i Viksjöforsbalettenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Föreningen har många aktiviteter som dansklasser/träningar, utbyten i lokala nationella och internationella nätverk, lovverksamhet och annan barn- och ungdomsverksamhet. Viksjöforsbaletten är en förening i Svenska gymnastikförbundet.

Besöksmål i biosfärsområde Voxnadalen

Är du sugen på en utflykt? Den digitala kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar flera olika besöksmål inom biosfärsområde Voxnadalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2020-09-25 07.49