Kontakt

Fritidsgårdar i Ovanåkers kommun

I Ovanåkers kommun finns två fritidsgårdar, Grottan i Alfta och Kajen i Edsbyn. Fritidsgårdarna riktar sin verksamhet för ungdomar mellan 13-18 år. Onsdagkvällar har vi speciellt öppet för personer med funktionsvariationer i alla åldrar.

Fritidsgårdarna Grottan och Kajen har öppet mellan 1 september - 30 april. Obs! På grund av ökad smittspridning har fritidsgårdarna stängt 12 - 26 november. Innan eventuell öppning kommer en riskbedömning göras för att se om öppning kan ske på ett säkert sätt.

Handlingsprogram fritidsgårdarna 2020-2024Word

Fritidsgårdarna på Facebook

Aktiviteter

På fritidsgårdarna kan man bland annat spela biljard, pingis, TV-spel, lyssna på musik, titta på TV och film, surfa på internet m.m. Man kan engagera sig i gårdsdemokrati genom gårdarnas eget gårdsråd eller ge utlopp för sina estetiska och skapande behov genom konstgrupper eller rockskola. Varför inte delta i ett internationellt projekt eller ingå i tjej- o killgrupper där man lär känna både sig själv och andra bättre. Gårdarna arrangerar också återkommande skidresor, TV-inspelningar, konsertresor m.m. allt efter besökarnas behov och önskemål.

Fritidsgårdarna och verksamheten är och blir precis det ungdomarna formar den till. Det enda som står orubbligt fast är regeln om drogfrihet och allas likaberättigande. Personalen på fritidsgårdarna finns för att stötta ungdomarna till en meningsfull fritid och hjälpa dom att förverkliga sina idéer och förväntningar. Fritidsledarna fungerar som länken mellan ungdom och vuxenvärld och jobbar för att ungdomarna ska göra sig hörda och förstådda gentemot vuxenvärlden. Alla fritidsledare har tystnadsplikt som endast bryts ifall det är fara för någons hälsa och välmående.

Kostnad

Att besöka fritidsgårdarna är gratis.

Kontakt

Fritidsgården Grottan Alfta

Tfn 0271-572 63

Verksamhetsansvarig Grottan

Josefin Modig
Tfn 0271-572 60
E-post josefin.modig@ovanaker.se

Fritidsgården Kajen Edsbyn

Tfn 0271-572 69

Verksamhetsansvarig Kajen

Maria Embretsen
Tfn 0271- 573 69
E-post maria.embretsen@ovanaker.se

Kultur- och fritidschef

Carina Ulfsdotter
Tfn 0271-570 61
E-post carina.ulfsdotter@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-11-12 14.32