Välkommen hem!

Flytta till och bo i Ovanåkers kommun

Så roligt att du funderar på att flytta till vår kommun! Eller har du kanske precis flyttat hit? Vi är glada att välkomna dig till oss! Här hittar du tips på boenden, skolor, aktiviteter och upplevelser som kan vara intressanta för dig som är nyinflyttad eller funderar på att flytta hit.

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Skryt

Pedagoghundar hjälper barn i förskolan

Pedagoghundar utgör ytterligare ett verktyg för arbete med barn i behov av särskilda stödinsatser. Utbildningen av två pedagoghundsteam har möjliggjorts genom ett utvecklingsprojekt via Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Topp fem i Sverige när det gäller behöriga lärare

Under det senaste året har antalet behöriga lärare i skolan ökat i Ovanåkers kommun. Så pass mycket att vi nu kan stoltsera med att vara topp fem bland skolorna i Sverige som har högst antal behöriga lärare.

Bästa företagsklimatet någonsin!

Varje år mäter Svenskt näringsliv ungefär 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. 2024 års rapport visar att Ovanåkers kommuns företagsklimat är bättre än någonsin!

Inspiration

"För oss är närheten och enkelheten det exklusiva"

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn Stina, Hilding och Nils. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag. – Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Läs artikeln

Medborgartidningen Tycker om Ovanåker

Hälsingland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inspirerar fler att cykla

Anna Fagerhof och Jennie Kring cyklar som om de aldrig gjort något annat. Tillsammans vill de inspirera fler tjejer att hitta ut på stigarna och cykellederna på mountainbike. Båda hittade glädjen själva i cyklingen för 6 år sedan och sen dess har tramporna gått varma. Nu vill de att fler tjejer ska hitta glädjen i att cykla.

Läs artikeln

Bilverkstaden blev en livsstil

Direkt efter högstadiet började Johan Öst att jobba med bilar, sex år senare startar han eget företag. Sverige hade precis genomgått en finanskris och det fanns dåligt med jobb, så Johan skapade därför sitt eget arbete. Många frågade sig då om han var tokig, men idag är det få som inte känner till den lilla bilverkstaden med det stora hjärtat i Edsbyn.

 

Läs artikeln

Återbrukar gamla textilier

Malin syr kläder av återbrukade lakan, dukar och gamla kläder. Föreutom att ge de annars bortglömda dukarna och de fina broderade lakanen nytt liv tog hon även beslutet att sluta bidra till klädindustrin genom att sluta köpa nya kläder. Dukar och lakan kan bli en klänning eller en kimono. Malin syr utifrån bilden i huvudet, helt utan några skisser.

Läs artikeln

Det nappar i Svartån igen

Någonting har börjat hända i hälsingeskogarna strax utanför Edsbyn. En grupp eldsjälar har påbörjat arbetet med att återställa Hans Lidmans fiskevatten. Livet och öringen har sakteliga börjat återvända till Svartåns strömmar, även om fisket inte är i närheten av vad det var under Lidmans tid.

Läs artikeln

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.