Bostadshus omgivet av gröna träd vid älven Voxnan.

Hitta bostad och ledig tomt

Letar du bostad i Ovanåkers kommun? Här hittar du lägenheter, hus och lediga tomter.

Lediga tomter

Går du i tankarna om att bygga ditt eget drömhus? Här finns en karta på lediga tomter som kommunen säljer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förutom de tomter som kommunen har till försäljning finns även privatpersoner och externa företag som säljer tomter.

Vad kan det kosta att bygga ett hus?

Som hjälp för att beräkna hur mycket det kan komma att kosta att bygga hus har kommunen tagit fram exempelavgifter Öppnas i nytt fönster. som kan tillkomma vid nybyggnation. Exemplen är inte fasta priser men kan ge en indikation på vilka kostnader som kan uppstå utöver köpeskilling och byggkostnader.

Lägenheter

Letar du efter lägenhet i Ovanåkers kommun kan du dels hyra av det kommunägda AEFAB (Alfta-Edsbyns fastighets AB) Länk till annan webbplats. eller av privata hyresvärdar.

65Trygg

För dig som fyllt 65 år finns möjlighet att bo på 65Trygg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De är som vanliga hyreslägenheter - men med lite mera gemenskap och service. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov.

Idag erbjuder AEFAB boende på två olika 65Trygg-hus:

65Trygg Engmansgårdarna i Alfta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
65Trygg Backa i Edsbyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad