Kontakt

År 2A

I klass 2A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 45

Hej därhemma!

Då har vi gått en vecka efter höstlovet. Hoppas ni hade ett bra höstlov! Det var några som var flitiga läsare på lovet. Vi skrapade ihop 180 minuter höstlovsläsning. Bra läst!

Vill informera om bilden som Maria har. Istället för ett kort pass en gång i veckan så har vi bestämt att vi har ett längre pass varannan vecka. Detta för att kunna hinna med att plocka fram och plocka ihop och få effektiv lektionstid.

Den här veckan har vi börjat med något nytt som eleverna tyckte var jätteroligt. Jag har gjort läsförståelsekort som eleverna får hämta, läsa och svara på frågorna till. Det är jätteviktigt med läsförståelse. Ställ gärna frågor hemma när eleverna har läst läsläxan. Vi har arbetat i Diamantjakten, skrivit i Veckoboken vad vi gjort den här veckan och skrivit meningar om veckans ord som den här veckan har varit kyrka, rast, ring, betala och brev. Vi har även haft bokrecensioner. Eleverna är jätteduktiga på att berätta om sina lästa böcker!

På engelskan har vi haft glosförhör. Eleverna är jätteduktiga både på att uttala orden och på att stava dem. Jag kommer att titta mer på stavning hädanefter så låt eleverna träna hemma på att stava. Vi har sett och skrivit från ett nytt avsnitt av The Game som den här gången handlade om animals/djur.

På matten har vi börjat med addition med tiotalsövergång. Tal som 9+5 och hur man ska tänka när man räknar ut. Man börjar med att räkna upp till 10 genom att låna från talet 5. Man kan istället tänka 10+4. På NO har eleverna diskuterat om vad som är myt och vad som är vetenskapligt. De har nu börjat prata om träd, fotosyntesen.

Elin-Björn fortsätter sin resa i världen! Just nu befinner sig nallen i Förenada arabemiraten och staden Dubai. Elin-Björn har varit uppe i Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad.

Kommande datum att lägga på minnet:

Torsdagen den 22/10 är det Temafest i matsalen kl. 18.00-19.30. Mer information kommer!

Nästa vecka v: 46:

Måndag: Boklån

Tisdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk. After-plugg.

Onsdag: Bad. Ta med badkläder och handduk.

Torsdag: Öppet Hus på skolan! 18.00 (Detta är obligatoriskt). Gå gärna tipspromenad med chans att vinna en fruktkorg.

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!
 Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-11-09 07.30

Tyck till om sidan