Kontakt

År 2A

I klass 2A går det 16 elever och klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen arbetar även Maria Bergstrand

Illustration på en flicka med en fågel i handen.

Veckobrev v. 12

Hej!

Våren verkar äntligen vara på väg och det innebär att det är ganska blött ute. Ta gärna med extra strumpor till skolan då eleverna blir blöta på rasterna ibland.

I torsdags uppmärksammade vi Down Syndrom-dagen, ”Rocka sockorna” i skolan för att visa stöd för allas lika värde. Vi målade våra egna unika sockor och hängde upp i klassrummet. Många elever, inklusive fröknarna, hade olikfärgade strumpor.

Den här veckan har vi skrivit färdigt vår berättelse från förra veckan med hjälp av karaktär, miljö, problem och lösning. Vi har arbetat med talstreck och dialoger i Diamantjakten och skrivit en egen liten dialog med hjälp av talstreck. Vi har skrivit om Veckans ord som har varit trösta, sjukdom, skolgården, dator och mobil. Vi har skrivit i Veckoboken om veckan som varit. Vi har gjort bokrecensioner. Eleverna avverkar bänkböcker på löpande band! De är så duktiga att läsa!

På matten har vi fortsatt med klockan och arbetat med problemlösning. På tekniken har vi fortsatt att arbeta med ljud och lekt en lek som heter ”Båten i hamn”. På engelskan har vi sett ett avsnitt ur ”The Game” som handlade om känslor och därefter lekte vi en lek där vi visade känslor för bänkkompisen och han/hon fick gissa vilken känsla vi hade. Vi har också haft glosförhör om våra ord som handlade om just känslor.

Vi har spelat Kahoot där vi repeterat veckan som gått och vi har tittat på Lilla Aktuellt. På NO har vi fortsatt att arbeta med vatten och diskuterat våra vatten-experiment från förra veckan.

På SO har vi pratat om att flytta mellan andra länder. Vi har läst en bok som heter ”Ofta tänker jag på Terek” och vi har diskuterat vilka konsekvenser det kan få att flytta till ett annat land. På musiken har vi sjungit sången ”Rocka sockorna”.

Veckans Grej of the Day-ledtråd var, ”Sjönk österut i havets djup”. Kan ni gissa vad det är? Javisst, det är Estonia som tragiskt sjönk i Östersjön den 28 september 1994. Förra veckans ledtråd var ”Kolossal tvekampsarena”. Ja, det var ju Colosseum i Rom som användes för gladiatorspel.

Flaggar redan nu för Öppet Hus på skolan torsdagen den 4 april kl. 18.00-19.30. Detta är obligatoriskt för alla elever. Tipspromenad kommer finnas att gå och fika finns att köpa!

Vecka 13:

Måndag: Ny läsläxa och nya glosor.

Tisdag: Idrott. Inneidrott. Ta med inne-idrottskläder och handduk.

Torsdag: Ta med läsläxan och läsläxlappen till skolan.

Fredag: Glosförhör. Ta med glosboken till skolan.

Trevlig helg önskar Camilla och Maria!Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-21 14.35

Tyck till om sidan