Kontakt

För företagare

Här finns information som för dig som är företagare eller drömmer om att starta eget. Vill du ha kontinuerlig information som rör näringslivet i kommunen via vårt nyhetsbrev, e-posta lina.kronberg@ovanaker.se

Senaste nytt om coronaviruset och covid-19

Håll dig uppdaterad som företagare. Här finns senaste nytt om covid-19 för dig som är företagare.

Aktuellt:

Inspirationskväll: Våga ta steget

Långheds bygdegård tisdag 20 oktober kl 18.00-20.30

Är du företagare eller kanske en blivande entreprenör som liksom vi #tyckeromovanåker - kom och få inspiration och information. Vi välkomnar dig som har en idé eller redan nu arbetar med turism- och/eller besöksnäringen eller är intresserad av något med mat och livsmedel.

Kom och träffa Lena Hisved, ForRest, Christoffer Karlström, Voxnabruks kanot och camping, Lina Lundmark, Jansons bageri, Linda Elverstig, Matvärden och Aleksandar Ahlström, Eldrimner för inspiration för dig att ta nästa steg. Givetvis bjuder vi på fika! Vi följer FHM riktlinjer så anmälan krävs: lina.kronberg@ovanaker.se

Anmäl dig till Starta eget-kurs senast 1 oktober 2020

Nu erbjuder vi Starta eget-kurs för dig som drömmer om att driva eget företag. Kursen blir digital och på distans. Du måste ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling.

Här hittar du mer information om höstens starta eget-kurs.

En plats kvar: Kurs på lätt svenska om att starta eget företag

Vill du lära dig mer om att bli företagare i Sverige. Nu kommer ALMI företagspartner Gävle Dala AB ge en kurs i att Starta eget företag på lätt svenska.

Under fyra kvällar får du lära dig mer om hur man startar och driver företag i Sverige. Kursen består av fyra kvällar, torsdagar kl 18-20:

  • Torsdag 22 oktober
  • Torsdag 29 oktober
  • Torsdag 5 november
  • Torsdag 12 november

Vi håller till på Södran i Edsbyn och med tanke på rådande pandemi begränsar vi antalet till 10 personer. Kursledaren Biljana Muzdalo deltar via digital länk. Den som anmäler sig först, får gå kursen. Kursen är gratis och vi bjuder på fika. Det finns en plats kvar!

Nytt projekt: Accelerate Your Buisness

Är ett regionalt pilotprojekt som verkar i Ovanåker, Hudiksvall, Hofors och Sandviken för att främja tillväxten i företag som drivs av utföddesfödda kvinnor. Läs mer här: https://aybusiness.se/länk till annan webbplats

Utveckla företag

Näringlivsutvecklare Lina Kronberg kan hjälpa dig vidare till rätt person inom till exempel Ovanåkers kommun eller våra samarbetspartners. Vill du söka företagsstöd så hittar du information härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du utveckla ditt företag kan vi hjälpa dig med företagsrådgivning och Almi:s mentorsprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nio gånger per år har vi företagarfrukostar, där företagare och personer som är aktiv i näringslivet i Ovanåkers kommun har en möjlighet att träffa andra företagare och kommunledningen. Givetvis följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19.

Etablera företag

I Ovanåkers kommun finns en brinnande entreprenörsanda med många framgångsrika företag. Här hittar du information om lediga lokaler och industrimark, samt Alfta industricenter.


Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-10-08 13.50